Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea

    1.   Receptjes high tea

     

    Komkommer-avocado sandwiches

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    ·       1 eetlepel light roomkaas (15g)

    ·       Snuifje peper en zout

    ·       2 snedes volkorenbrood schär (70g)

    ·       Handje babyspinazie, vers (20g)

    ·       2 eetlepels geplette avocado (30g)

    ·       Handje alfalfa scheuten (5g)

    ·       8 schijfjes komkommer (20g)

     

    Bereiding:

    ·       Combineer de light roomkaas, zout en peper in een kleine kom. Doe 1 eetlepel van het roomkaasmengsel op 1 snede brood.

    ·       Leg er de babyspinazie, schijfjes komkommer, geplette avocado en alfalfa scheuten op. Leg de 2de snede brood er bovenop. Houdt nog 1 komkommerschijfje over voor de garnering.

    ·       Snij elke sandwich in 3 driehoeken. Herhaal met het overgebleven roomkaasmengsel, brood en groenten.

    ·       Garneer met komkommerschijfjes en serveer onmiddellijk.

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (130g)

    162 kcal

    11,9g

    1,4g

    5,3g

    4,4g

    9,5g

    2,2g

    4,6g

    0,6g

    Per 100g

    124kcal

    9,1g

    1,07g

    4,07g

    3,4g

    7,3g

    1,6g

    3,5g

    0,4g

     

    Bron: https://www.teatimemagazine.com/cucumber-avocado-tea-sandwiches-recipe/   geraadpleegd op 27/10.

    Groente quiches

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    ·       ½ eetlepel olijfolie (8g)

    ·       1 eetlepel rauw sjalotje (5g)

    ·       ½ ei (33g)

    ·       1 eetlepel ongezoete sojamelk (20g)

    ·       1 eetlepels rauwe rode paprika blokjes (25g)

    ·       1 eetlepel rauwe wortel blokjes (20g)

    ·       Handje babyspinazie (20g)

    ·       ½ theelepel gedroogde oregano (3g)

    ·       Snuifje zout en peper (2g)

    ·       1 eetlepel geraspte kaas 20+ (20g)

    Bereiding:

    1.       Verwarm de oven voor op 180°C.

    2.       Verwarm de olie in een kleine pot op een hoog vuur en doe de gesneden sjalotte erbij tot het doorzichtig wordt. Zet het aan de kant.

    3.       Meng het ei en melk in een grote mengkom.

    4.       Voeg de paprika, wortel en spinazie erbij en meng.

    5.       Voeg zout en peper toe naar smaak en voeg de oregano en kaas ook toe.

    6.       Doe het mengsel in siliconen cupcake vormpjes.

    7.       Bak voor 25min of goudbruin en wanneer je er met een stokje inprikt het droog blijft.

    8.       Haal de quiche uit de oven en serveer onmiddellijk.

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (136g)

    161cal

    5,6g

    3,0g

    1,2g

    10,9g

    10,2g

    3,5g

    0,8g

    0,1g

    Per 100g

    118,3 kcal

    4,1g

    2,2g

    0,8g

    8,01g

    7,5g

    2,5g

    0,5g

    0,07g

     

    Bron: eigen creatie

     

     

     

    Vanillepudding

    Aantal porties  = 1 persoon

    Ingrediënten 

    ·       125 ml halfvolle melk (125g)

    ·       1 eetlepel imperial poeder, vanille (8g)

    ·       1 druppeltje sucralose (1g)

    ·       1 eetlepel frambozen, diepvries (25g)

    Bereiding

    1.      Laat de melk koken op een zacht vuurtje.

    2.      Los een het puddingpoeder op in een beetje melk.

    3.      Voeg de sucralose toe aan de melk en voeg het puddingpoeder mengsel ook toe.

    4.      Laat de frambozen koken tot een coulis.

    5.      Laat de pudding koken en zet daarna het vuur af.

    6.      Doe de pudding in potjes en laat opstijven.

    7.      Giet de coulis over de opgesteven pudding.

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (159g)

    126 kcal

    22,1g

    8,6g

    0,2g

    4,6g

    1,9g

    1,4g

    0,0g




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs