1. Receptjes high tea
Komkommer-avocado sandwiches
Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
·
1 eetlepel light roomkaas (15g)
·
Snuifje peper en zout
·
2 snedes volkorenbrood schär (70g)
·
Handje babyspinazie, vers (20g)
·
2 eetlepels geplette avocado (30g)
·
Handje alfalfa scheuten (5g)
·
8 schijfjes komkommer (20g)
Bereiding:
·
Combineer de light roomkaas, zout en peper in
een kleine kom. Doe 1 eetlepel van het roomkaasmengsel op 1 snede brood.
·
Leg er de babyspinazie, schijfjes komkommer, geplette
avocado en alfalfa scheuten op. Leg de 2de snede brood er bovenop.
Houdt nog 1 komkommerschijfje over voor de garnering.
·
Snij elke sandwich in 3 driehoeken. Herhaal met het
overgebleven roomkaasmengsel, brood en groenten.
·
Garneer met komkommerschijfjes en serveer
onmiddellijk.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (130g)
|
162 kcal
|
11,9g
|
1,4g
|
5,3g
|
4,4g
|
9,5g
|
2,2g
|
4,6g
|
0,6g
|
Per 100g
|
124kcal
|
9,1g
|
1,07g
|
4,07g
|
3,4g
|
7,3g
|
1,6g
|
3,5g
|
0,4g
|
Bron: https://www.teatimemagazine.com/cucumber-avocado-tea-sandwiches-recipe/ geraadpleegd op 27/10.
Groente
quiches
Portie: 1
persoon
Ingrediënten:
·
½ eetlepel olijfolie (8g)
·
1 eetlepel rauw sjalotje (5g)
·
½ ei (33g)
·
1 eetlepel ongezoete sojamelk (20g)
·
1 eetlepels rauwe rode paprika blokjes (25g)
·
1 eetlepel rauwe wortel blokjes (20g)
·
Handje babyspinazie (20g)
·
½ theelepel gedroogde oregano (3g)
·
Snuifje zout en peper (2g)
·
1 eetlepel geraspte kaas 20+ (20g)
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.
Verwarm de olie in een kleine pot op een hoog vuur en doe de gesneden
sjalotte erbij tot het doorzichtig wordt. Zet het aan de kant.
3.
Meng het ei en melk in een grote mengkom.
4.
Voeg de paprika, wortel en spinazie erbij en meng.
5.
Voeg zout en peper toe naar smaak en voeg de oregano en kaas ook toe.
6.
Doe het mengsel in siliconen cupcake vormpjes.
7.
Bak voor 25min of goudbruin en wanneer je er met een stokje inprikt
het droog blijft.
8.
Haal de quiche uit de oven en serveer onmiddellijk.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (136g)
|
161cal
|
5,6g
|
3,0g
|
1,2g
|
10,9g
|
10,2g
|
3,5g
|
0,8g
|
0,1g
|
Per 100g
|
118,3 kcal
|
4,1g
|
2,2g
|
0,8g
|
8,01g
|
7,5g
|
2,5g
|
0,5g
|
0,07g
|
Bron: eigen
creatie
Vanillepudding
Aantal porties
= 1 persoon
Ingrediënten
· 125 ml halfvolle
melk (125g)
· 1 eetlepel imperial
poeder, vanille (8g)
· 1 druppeltje
sucralose (1g)
· 1 eetlepel
frambozen, diepvries (25g)
Bereiding
1. Laat de melk koken
op een zacht vuurtje.
2. Los een het
puddingpoeder op in een beetje melk.
3. Voeg de sucralose
toe aan de melk en voeg het puddingpoeder mengsel ook toe.
4. Laat de frambozen
koken tot een coulis.
5. Laat de pudding
koken en zet daarna het vuur af.
6. Doe de pudding in
potjes en laat opstijven.
7. Giet de coulis over
de opgesteven pudding.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (159g)
|
126 kcal
|
22,1g
|
8,6g
|
0,2g
|
4,6g
|
1,9g
|
1,4g
|
0,0g
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|