1. 6 tapasreceptjes
- Eiermuffins met aubergine en olijven (0KhRw)
- Aantal
porties
Voor 1 persoon
3. Ingrediënten
· 1 eetlepel
aubergine, vers (15g)
· ½
eetlepel olijfolie (5g)
· 1
eetlepel zwarte olijven, blik, uitgelekt (10g)
· 1 ei
· Snuifje
peper en zout
4. Bereidingswijze
· Snijd de
aubergine in blokjes.
· Verhit een
beetje olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine 5 tot 10 minuten
tot deze gaar is en verdeel vervolgens de aubergine en de olijven over de
muffinvormpjes.
· Verwarm ondertussen
de oven voor op 200 graden.
· Klop het
ei los en verdeel in een muffinvormpje.
· Bak de
muffins in ongeveer 15 minuten gaar tot ze aan de bovenkant goudbruin worden.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (80g)
|
140kcal
|
0,7 g
|
0,8g
|
6,8 g
|
11,9 g
|
2,85g
|
7,3g
|
1,4g
|
Per 100g
|
175kcal
|
0,8g
|
1g
|
8,5g
|
14g
|
3,5g
|
9g
|
1,7g
|
En%
|
100
|
2
|
2
|
19,5
|
76,5
|
18
|
47
|
9
|
6. Bron:
https://www.diabetesfonds.nl/recepten/eiermuffins-met-aubergine-en-olijven?fbclid=IwAR1UrrvcW6m1gQZAlry0DvdBMDaaPIXhdg0rLfU5qmQvA2sCPFhigaBODKQ
geraadpleegd op 21/10/19.
1.
Avocadodip (0KhRw)
- Aantal
porties
Voor 1 persoon
3. Ingrediënten
· 1/4avocado
(30g)
· 5
afgestreken eetlepels magere yoghurt, ongesuikerd (50 ml)
· ½
eetlepel azijn (7,5 ml)
· 1/2 eetlepel
magere melk (15ml)
· Snuifje
peper
· 1/2
teen knoflook (3g)
4. Bereidingswijze
· Snijd 1 kleine avocado door midden, verwijder de schil en prak ¼ van het vruchtvlees met een vork.
· Pureer met 50 g magere yoghurt en 1/2
eetlepel azijn. Voeg 1/2 eetlepel magere melk toe zodat er een romig mengsel
ontstaat.
· Breng op smaak met peper en roer er 1/2 uitgeperst teentje
knoflook door.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (102g)
|
88kcal
|
4,5 g
|
1,3g
|
3,3 g
|
5,8 g
|
0,72g
|
4,1g
|
0,5g
|
Per 100g
|
86kcal
|
4,4g
|
1,3g
|
3,2g
|
5,6g
|
0,7g
|
4g
|
0,4g
|
En%
|
100
|
20
|
6
|
15
|
59
|
7,3
|
42,5
|
4,9
|
6. Bron:
https://www.diabetesfonds.nl/recepten/avocadodip?fbclid=IwAR1FcTLTmcunNg1e5X2VVKv7roLByKWr6ZMQ5SIc3n0-K17W2P9VRv2-6s0 geraadpleegd
op 21/10/19.
1.
Healthy Nachos (2 KhRW)
- Aantal
porties
Voor 1 persoon
3. Ingrediënten
· 1
volkoren wrap (40g)
· 1 eetlepel
olijfolie (10g)
· Snuifje
cayennepeper
· Snuifje
zout
· ¼
paprika, in blokjes (40g)
· 2
opgehoopte eetlepels zoete maiskorrels (25g)
· 1 lente
uitje (50g)
· 1/2 eetlepel
Mozzarella, geraspt (15g)
· 1
eetlepel zure room (10g)
· Klein
handje koriander (10g)
4. Bereidingswijze
· Verwarm de oven voor op
180°C.
· Snijd de volkorenwrap in 8
driehoekige stukjes.
· Meng de olie, cayennepeper
en zout. Wrijf de volkorenwrap in met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal.
· Bestrooi met
de paprikablokjes en maïskorrels.
· Snijd het lente-uitje in ringen.
· Verdeel
de helft van het lente-uitje over de volkorenwrap en verdeel er de geraspte
kaas over.
· Zet het geheel 10 minuten
in de oven tot de kaas gesmolten is.
· Haal de nachos uit de
oven, schep er de zure room op en werk af met de resterende lente-uitjes en
koriander. Serveer meteen.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|