Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra

    1. 6 tapasreceptjes

    1. Eier­muffins met aubergine en olijven (0KhRw)
    2. Aantal porties
      Voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten 

    ·       1 eetlepel aubergine, vers (15g)

    ·       ½ eetlepel olijfolie (5g)

    ·       1 eetlepel zwarte olijven, blik, uitgelekt (10g)

    ·       1 ei

    ·       Snuifje peper en zout

     

    4.      Bereidingswijze

    ·       Snijd de aubergine in blokjes.

    ·       Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine 5 tot 10 minuten tot deze gaar is en verdeel vervolgens de aubergine en de olijven over de muffinvormpjes.

    ·       Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

    ·       Klop het ei los en verdeel in een muffinvormpje.

    ·       Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar tot ze aan de bovenkant goudbruin worden.

     

    5.      Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (80g)

    140kcal

    0,7 g

    0,8g

    6,8 g

    11,9 g

    2,85g

    7,3g

    1,4g

    Per 100g

    175kcal

    0,8g

    1g

    8,5g

    14g

    3,5g

    9g

    1,7g

    En%

    100

    2

    2

    19,5

    76,5

    18

    47

    9

     

    6.      Bron: https://www.diabetesfonds.nl/recepten/eiermuffins-met-aubergine-en-olijven?fbclid=IwAR1UrrvcW6m1gQZAlry0DvdBMDaaPIXhdg0rLfU5qmQvA2sCPFhigaBODKQ geraadpleegd op 21/10/19.

     

     

     

     

    1.      Avocadodip (0KhRw)

    1. Aantal porties
      Voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten 

    ·       1/4avocado (30g)

    ·       5 afgestreken eetlepels magere yoghurt, ongesuikerd (50 ml)

    ·       ½ eetlepel azijn (7,5 ml)

    ·       1/2 eetlepel magere melk (15ml)

    ·       Snuifje peper

    ·       1/2 teen knoflook (3g)

     

    4.      Bereidingswijze

    ·       Snijd 1 kleine avocado door midden, verwijder de schil en prak ¼  van het vruchtvlees met een vork.

    ·       Pureer met 50 g magere yoghurt en 1/2 eetlepel azijn. Voeg 1/2 eetlepel magere melk toe zodat er een romig mengsel ontstaat.

    ·       Breng op smaak met peper en roer er 1/2 uitgeperst teentje knoflook door.

     

    5.      Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (102g)

    88kcal

    4,5 g

    1,3g

    3,3 g

    5,8 g

    0,72g

    4,1g

    0,5g

    Per 100g

    86kcal

    4,4g

    1,3g

    3,2g

    5,6g

    0,7g

    4g

    0,4g

    En%

    100

    20

    6

    15

    59

    7,3

    42,5

    4,9

     

    6.      Bron: https://www.diabetesfonds.nl/recepten/avocadodip?fbclid=IwAR1FcTLTmcunNg1e5X2VVKv7roLByKWr6ZMQ5SIc3n0-K17W2P9VRv2-6s0 geraadpleegd op 21/10/19.

     

     

     

     

     

    1.      Healthy Nacho’s  (2 KhRW)

    1. Aantal porties
      Voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten 

    ·       1 volkoren wrap (40g)

    ·       1 eetlepel olijfolie (10g)

    ·       Snuifje cayennepeper

    ·       Snuifje zout

    ·       ¼ paprika, in blokjes (40g)

    ·       2 opgehoopte eetlepels zoete maiskorrels (25g)

    ·       1 lente uitje (50g)

    ·       1/2 eetlepel Mozzarella, geraspt (15g)

    ·       1 eetlepel zure room (10g)

    ·       Klein handje koriander (10g)

     

    4.      Bereidingswijze

    ·       Verwarm de oven voor op 180°C.

    ·       Snijd de volkorenwrap in 8 driehoekige stukjes.

    ·       Meng de olie, cayennepeper en zout. Wrijf de volkorenwrap in met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal.

    ·       Bestrooi met de paprikablokjes en maïskorrels.

    ·        Snijd het lente-uitje in ringen. 

    ·       Verdeel de helft van het lente-uitje over de volkorenwrap en verdeel er de geraspte kaas over.

    ·       Zet het geheel 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

    ·       Haal de nachos uit de oven, schep er de zure room op en werk af met de resterende lente-uitjes en koriander. Serveer meteen.

     

    5.      Voedingswaarde

    Hoeveelheid




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs