Mini skinny cheesecake
Recept voor 1
persoon (1 portie = 1 cake)
Ingrediënten:
-
20
g glutenvrije havermout (terrasana/AH)
-
Dadels
1 stuk (10 g)
-
Kokosolie
½ el (5 g)
-
Snuifje
kaneel
-
60
g magere platte kaas ongesuikerd
-
3
gelatineblaadjes (6 g)
-
2
druppels vloeibare sucralose
-
Aardbeien
2 stuks (20 g), vers
-
Verse
munt 2 blaadjes (1 g)
-
10
ml room 35%
-
1
druppel vloeibare sucralose
Bereidingswijze:
1)
Mix de glutenvrije havermout met
de dadel, de kokosolie en kaneel tot een plakkerig geheel.
2) Duw dit in een muffinvormpje en laat opstijven in de koelkast.
3) Doe de magere platte kaas in een kom en neem een klein deeltje apart.
4) Verwarm het kleine deeltje platte kaas in een steelpan en voeg hier
twee gelatineblaadje aan toe.
5) Als de gelatineblaadjes zijn opgelost doe je dit mengsel terug in de
kom.
6) Roer hieronder twee druppels sucralose.
7) Giet dit mengsel in het muffinvormpje en laat opstijven in de koelkast voor
ongeveer 1 uur.
8) Mix de munt en 1,5 aardbei fijn (hou een halve aardbei over voor de
afwerking) en verwarm dit in een steelpan. Voeg hier een blaadje gelatine aan
toe.
9) Haal de muffinvorm uit de koelkast en giet het aardbeimengsel hier
over.
10) Laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 3 uur.
11) Klop de room op samen met één druppel sucralose.
12)
Doe dit in een spuitzak en spuit
een toefje op de opgesteven cheesecake. Werk verder af met een halve aardbei en
een muntblaadje.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (132g)
|
247kcal
|
24,6g
|
10,8g
|
3,1g
|
13,1g
|
9,8g
|
7,43g
|
1,01g
|
0,12g
|
Per
100g
|
187kcal
|
18,6g
|
8,2g
|
2,3g
|
9,9g
|
7,4g
|
5,63g
|
0,76g
|
0,09g
|
En%
|
100
|
40
|
17
|
5
|
21
|
36
|
27
|
4
|
0,4
|
%
dekking
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
VV/EOV + MOV = 6,5 (minder dan 2)
|
Bron: eigen creatie
Stijn Vande Putte en Margaux Peleman
|