Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini skinny cheesecake

    Mini skinny cheesecake

    Recept voor 1 persoon (1 portie = 1 cake)

     

    Ingrediënten:

    -          20 g glutenvrije havermout (terrasana/AH)

    -          Dadels 1 stuk (10 g)

    -          Kokosolie ½ el (5 g)

    -          Snuifje kaneel

    -          60 g magere platte kaas ongesuikerd

    -          3 gelatineblaadjes (6 g)

    -          2 druppels vloeibare sucralose

    -          Aardbeien 2 stuks (20 g), vers

    -          Verse munt 2 blaadjes (1 g)

    -          10 ml room 35%

    -          1 druppel vloeibare sucralose

     

    Bereidingswijze:

     

    1)      Mix de glutenvrije havermout met de dadel, de kokosolie en kaneel tot een plakkerig geheel.

    2)      Duw dit in een muffinvormpje en laat opstijven in de koelkast.

    3)      Doe de magere platte kaas in een kom en neem een klein deeltje apart.

    4)      Verwarm het kleine deeltje platte kaas in een steelpan en voeg hier twee gelatineblaadje aan toe.

    5)      Als de gelatineblaadjes zijn opgelost doe je dit mengsel terug in de kom.

    6)      Roer hieronder twee druppels sucralose.

    7)      Giet dit mengsel in het muffinvormpje en laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 uur.

    8)      Mix de munt en 1,5 aardbei fijn (hou een halve aardbei over voor de afwerking) en verwarm dit in een steelpan. Voeg hier een blaadje gelatine aan toe.

    9)      Haal de muffinvorm uit de koelkast en giet het aardbeimengsel hier over.

    10)   Laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 3 uur.

    11)   Klop de room op samen met één druppel sucralose.

    12)   Doe dit in een spuitzak en spuit een toefje op de opgesteven cheesecake. Werk verder af met een halve aardbei en een muntblaadje.

     

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (132g)

    247kcal

    24,6g

    10,8g

    3,1g

    13,1g

    9,8g

    7,43g

    1,01g

    0,12g

    Per 100g

    187kcal

    18,6g

    8,2g

    2,3g

    9,9g

    7,4g

    5,63g

    0,76g

    0,09g

    En%

    100

    40

    17

    5

    21

    36

    27

    4

    0,4

    % dekking

    /

    /

    /

    /

    /

    /

    /

    VV/EOV + MOV = 6,5 (minder dan 2)

     Bron: eigen creatie 

    Stijn Vande Putte en Margaux Peleman

     

                      

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs