Hartige courgette roosjes
Recept voor 1
persoon (1 portie = 1 roosje)
https://www.leukerecepten.nl/recepten/hartige-courgette-roosjes/
Ingrediënten:
-
1/6
courgette (35 g)
-
1/5
wortel (20 g)
-
Glutenvrij
bladerdeeg Schär (25 g)
-
Snuifje
oregano
-
Olijfolie
(3 g)
Bereidingswijze
1)
Laat
de velletjes deeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden.
2)
Snijd
de courgette en wortel in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline (maak ze
niet te dik want ze moeten kunnen buigen).
3)
Snijd
een lange strook deeg af.
4)
Beleg
de bovenkant van de deegstrook met plakjes courgette en wortel en laat deze
iets overlappen over elkaar.
5)
Rol
dan voorzichtig op en druk de onderzijde ietsjes dicht.
6)
Vet
de muffinvorm in met olijfolie en zet de hartige roosjes hier in.
7)
Bestrijk
ook de bovenzijde met een beetje olie zodat ze niet snel verbranden.
8)
Werk
af met oregano.
9)
Bak
30 min in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (83g)
|
136kcal
|
11,1g
|
2,2g
|
1,4g
|
2,0g
|
8,9g
|
3,10g
|
4,06g
|
1,29g
|
Per
100g
|
164kcal
|
13,4g
|
2,6g
|
1,7g
|
2,4g
|
10,7g
|
3,73g
|
4,89g
|
1,55g
|
En%
|
100
|
33
|
6
|
4
|
6
|
59
|
20
|
27
|
8
|
%
dekking
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
VV/EOV + MOV = 0,58 (minder dan 2)
|
Stijn Vande Putte en Margaux Peleman
|