Mini taco met chili sin carne (3 stuks)
Ingrediënten:
-
½ wortel tortilla wrap
-
½ paprika chili tortilla wrap
-
½
bieten tortilla wrap
-
½ ui (50g)
-
1 koffielepel (5 gr) olijfolie
-
½ teentje knoflook (3g)
-
80 gram Quorngehakt
-
1/3 blik tomatenblokjes (130 g)
-
Kidneybonen (40 g), blik
-
20 gram maïs zoet, blik
-
Snuifje chilipoeder
-
Peper en zout
-
15 gram zure room
-
Peterselie vers (2g)
Bereidingswijze:
1)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2)
Druk met een ronde vorm kleine cirkels uit de tortillas.
Plaats deze gebogen over de bakrooster zodat ze een taco schelp vormen. Bak
deze 5-10 minuten.
3)
Snipper de ui fijn en fruit hem in olie. Pers
er de knoflook bij.
4) Doe
er de quorn en de tomatenblokjes bij.
5) Kruid
met peper, zout en chilipoeder.
6) Laat
10 minuten heel zachtjes sudderen.
7) Doe
er de bonen bij en mais bij en laat nog heel even sudderen.
8)
Verdeel de chili sin carne over de taco
schelpen.
9)
Werk af met zure room en peterselie.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/1413/chili-sin-carne-4
Stijn Vande Putte en Margaux Peleman
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (372,5g)
|
352kcal
|
34,7g
|
9,5g
|
9,9g
|
19,4g
|
12,9g
|
4,19g
|
1,30g
|
0,27g
|
Per
100g
|
94kcal
|
9,3g
|
2,5g
|
2,6g
|
5,2g
|
3,5g
|
1,12g
|
0,35g
|
0,07g
|
En%
|
100
|
39
|
11
|
11
|
22
|
33
|
11
|
3
|
1
|
%
dekking
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
VV/EOV + MOV = 0,47 (minder dan 2)
|
|