Gevulde snackpaprika in de oven (4 stuks)
Ingrediënten:
-
Kikkererwten
gekookt ¼ blik (100 g)
-
½
eetl sesampasta (tahin) (7g)
-
¼
teentje knoflook (1,5g)
-
½
eetl olijfolie (6g)
-
½
eetl citroensap (6g), vers
-
½
eetl curry poeder (6g)
-
Optioneel:
scheutje water
-
Snoeppaprikas
2 stuks (60g)
-
Peterselie
vers (2g)
Bereidingswijze:
1) Verwarm
de oven voor op 180 °C.
2) Mix de
kikkererwten fijn in de blender, doe er de sesampasta, knoflook, olijfolie, het
citroensap en de curry poeder bij en mix nogmaals door. Voeg indien nodig een
scheutje water toe zodat de hummus mooi smeuïg wordt.
3) Snijd de snoeppaprikas op zijn langs
door en verwijder de zaadjes.
4) Vul de helften van de snoeppaprikas met
de curry hummus.
5) Bak in de oven voor ongeveer 10-15
minuten.
6) Werk af met wat peterselie.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (188,5g)
|
236kcal
|
18,1g
|
4,4g
|
8,3g
|
10,1g
|
11,9g
|
1,78g
|
5,94g
|
2,28g
|
Per
100g
|
125kcal
|
9,6g
|
2,3g
|
4,4g
|
5,4g
|
6,3g
|
0,94g
|
3,15g
|
1,21g
|
En%
|
100
|
31
|
7,5
|
14
|
17
|
45
|
7
|
23
|
9
|
%
dekking
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
VV/EOV + MOV = 0,47 (minder dan 2)
|
Bronnen: http://byebyecheeseburger.be/zoete-paprika-met-warme-hummus/
https://15gram.be/recepten/curry-hummus
Mini
courgette pizza (4 stuks)
Ingrediënten:
-
¼ courgette (120g)
-
¼ ui (25g)
-
1 koffielepel (5 gr) olijfolie
-
¼ teentje knoflook (1,5g)
-
¼ blik tomatenblokjes (100g)
-
Peper en zout
-
Snuifje oregano
-
1 snoeppaprika (30g)
-
Kerstomaatjes 2 stuks (24g)
-
10 gram mozzarella
-
10 gram geraspte kaas Emmentaler
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 200 °C.
2) Snijd de courgette in gelijke schijfjes.
3) Snijd de ui en bak deze met olijfolie in
een steelpannetje. Pers de knoflook fijn en voeg deze hier aan toe.
4) Eens de ui glazig is voeg je de
tomatenblokjes toe en laat je het 5 minuten pruttelen.
5) Kruid de saus met peper, zout en oregano.
6) Snijd de snoeppaprika, champignon en
mozzarella in blokjes.
7) Bedek de schijfjes courgette met de saus en
top deze met de snoeppaprika, champignon en mozzarella.
8) Werk af met nog wat oregano en geraspte
kaas.
|