Tortilla chips met 3 dipsauzen (1 portie)
Tortilla chips
Ingrediënten:
-
½
wortel tortilla wrap (à
in Nubel ½ gewone tortilla (27,5g) gebruikt voor 1,5 groentetortilla)
-
½
paprika chili tortilla wrap
-
½
bieten tortilla wrap
1 koffielepel (5 gr) olijfolie
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 180 °C.
2) Smeer de tortillas in met olijfolie.
3) Knip de tortillas in driehoekjes.
4) Schik de driehoekjes op een bakrooster.
5) Bak de chips ongeveer 10 minuten in de
oven.
6) Laat de chips vervolgens afkoelen tot ze
lekker knapperig zijn.
7) Serveer met dipsausjes.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (32,5g)
|
132kcal
|
14,8g
|
0,4g
|
0,8g
|
2,6g
|
6,8g
|
0,95g
|
//
|
//
|
Per
100g
|
406kcal
|
45,5g
|
1,2g
|
2,5g
|
8g
|
20,9g
|
2,9g
|
//
|
//
|
En%
|
100
|
44
|
1,2
|
2,4
|
7,9
|
46
|
6,5
|
//
|
//
|
%
dekking
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
//
|
VV/EOV + MOV = 0,47 (minder dan 2)
|
Bron: https://www.libelle.nl/food/zelf-tortillachips-maken/
Traditionele hummus
Ingrediënten:
-
Kikkererwten
gekookt 1/4 blik (100g)
-
½
eetl sesampasta (tahin) (7g)
-
¼
teentje knoflook (1,5g)
-
½
eetl olijfolie (6g)
-
½
eetl citroensap (6g), vers
-
Optioneel:
scheutje water
-
Snuifje
paprikapoeder mild
-
Peterselie
vers (2g)
Bereidingswijze:
1) Mix de kikkererwten
fijn in de blender, doe er de sesampasta, knoflook, olijfolie en het citroensap
bij en mix nogmaals door. Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de
hummus mooi smeuïg wordt.
2) Serveer de hummus in een kommetje en
werk af met wat peterselie en paprikapoeder.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (122,5g)
|
217kcal
|
14,5g
|
1,4g
|
7,2g
|
9,5g
|
11,9g
|
1,78g
|
5,94g
|
2,28g
|
Per
100g
|
177kcal
|
11,8g
|
1,1g
|
5,9g
|
7,6g
|
9,7g
|
1,45g
|
4,85g
|
1,86g
|
En%
|
100
|
27
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|