Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.









    Tortilla chips met 3 dipsauzen (1 portie)


    Tortilla chips 

    Ingrediënten:

    -          ½ wortel tortilla wrap (à in Nubel ½ gewone tortilla (27,5g) gebruikt voor 1,5 groentetortilla)

    -          ½ paprika chili tortilla wrap

    -          ½ bieten tortilla wrap

             1 koffielepel (5 gr) olijfolie

    Bereidingswijze:

    1) Verwarm de oven voor op 180 °C.

    2) Smeer de tortilla’s in met olijfolie.

    3) Knip de tortilla’s in driehoekjes.

    4) Schik de driehoekjes op een bakrooster.

    5) Bak de chips ongeveer 10 minuten in de oven.

    6) Laat de chips vervolgens afkoelen tot ze lekker knapperig zijn.

    7) Serveer met dipsausjes.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (32,5g)

    132kcal

    14,8g

    0,4g

    0,8g

    2,6g

    6,8g

    0,95g

    //

    //

    Per 100g

    406kcal

    45,5g

    1,2g

    2,5g

    8g

    20,9g

    2,9g

    //

    //

    En%

    100

    44

    1,2

    2,4

    7,9

    46

    6,5

    //

    //

    % dekking

    //

    //

    //

    //

    //

    //

    //

    VV/EOV + MOV = 0,47 (minder dan 2)


    Bron: https://www.libelle.nl/food/zelf-tortillachips-maken/


    Traditionele hummus 

     Ingrediënten:

    -          Kikkererwten gekookt 1/4 blik (100g)

    -          ½ eetl sesampasta (tahin) (7g)

    -          ¼ teentje knoflook (1,5g)

    -          ½ eetl olijfolie (6g)

    -          ½ eetl citroensap (6g), vers

    -          Optioneel: scheutje water

    -          Snuifje paprikapoeder mild

    -          Peterselie vers (2g)

     Bereidingswijze:

    1) Mix de kikkererwten fijn in de blender, doe er de sesampasta, knoflook, olijfolie en het citroensap bij en mix nogmaals door. Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de hummus mooi smeuïg wordt.

    2) Serveer de hummus in een kommetje en werk af met wat peterselie en paprikapoeder. 

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (122,5g)

    217kcal

    14,5g

    1,4g

    7,2g

    9,5g

    11,9g

    1,78g

    5,94g

    2,28g

    Per 100g

    177kcal

    11,8g

    1,1g

    5,9g

    7,6g

    9,7g

    1,45g

    4,85g

    1,86g

    En%

    100

    27




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs