Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Veggie meatballs met tzatziki 

     

    1 persoon 

     

    Ingrediënten

    Voor de vegetarische balletjes

    -       77,5 g linzen, blik/pot           

    -       Kleine ui (50g)

    -       1 flinke teen knoflook 6g

    -       40 g havermout                    

    -       Snuifje zout

    Voor de tzatziki 

    -       125 ml yoghurt mager, ongesuikerd

    -       ¼  komkommer 100g

    -       ½  geperst teentje knoflook 3g

    -       Half handjevol verse dille 

     

    Bereidingswijze

    Voor de vegetarische balletjes:

    -       Spoel de linzen af. Laat de linzen goed uitlekken in een zeef. Als de linzen te nat blijven, vallen ze uit elkaar in de pan. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, knoflook en havermout tot een korrelig deeg in een maatbeker met de staafmixer (niet te fijn). Voeg naar smaak zout toe. 

    -       Voeg specerijen toe naar keuze. 

    -       Laat het mengsel minimaal een halfuur drogen in de koelkast. 

    -       Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Indien het mengsel te droog zou zijn, maak je handen dan vochtig met water. 

    -       Verwarm een koekenpan met olijfolie

    -       Bak de balletjes 8-10 minuten goudbruin. 

    Voor de tzatziki:

    -       Was en rasp de komkommer. Laat goed uitlekken in een zeef en knijp alle vocht eruit. 

    -       Meng met de yoghurt, knoflook en olijfolie. 

    -       Garneer eventueel met een takje verse dille. 

    -       Kruid af met versgemalen zwarte peper.

    -       Serveer

     

    Hoeveelheid

    En 

    KH

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie 

    236 kcal 

    34,4 g 

    13,3 g

    3,6 g

    1,22 g

    0,18 g

    0,01 g 

    Per 100 g

    72 kcal 

    10,4 g 

    4,04 g 

    1,1 g 

    0,37 g 

    0,05 g 

    0 g 

    En%

    100

    58,31

    => 58

    22,54

    => 22,5

    13,73

    =>14

    4,65

    =>5

    0,69

    =>1

    0,04

    =>0

    Aantal koolhydraatruilwaarden = 2,8 

    Vezels: 6,8 g 

    Vetzuursamenstelling: 1/3 van het totaal vet = verzadigd vet, OK.

     Bron: https://www.lekkeretenmetlinda.nl/3-vegetarische-balletjes-recepten/?fbclid=IwAR1QgneedVS8h1M1fhEn25fPcAGWOAZiEvfvwap3nc_-V7_0fkLwSDsY1jY

     

     

    Borrelnootjes 

     

    1 persoon 

     

    Ingrediënten

    -       Kikkererwten, blik 30g           

    -       Olijfolie HALVE EETLEPEL 6g

    -       Snuifje paprikapoeder

    -       Snuifje knoflookpoeder

    -       Chilipoeder

    -       Oregano, gedroogd

     

    Bereidingswijze

    -       Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Wrijf ze droog met keukenpapier. 

    -       Voeg de olijfolie toe aan de kikkererwten en roer goed door zodat alle kikkererwten bedekt zijn met een laagje olie. 

    -       Verwarm de oven voor op 200°C. 

    -       Leg de kikkererwten op een bakplaat

    -       Bak de kikkererwten gedurende 30-40 minuten en schudt ze iedere 10 minuten. 

    -       Laat de kikkererwten afkoelen 

    -       Meng je favoriete kruiden in een klein schaaltje

    -       Strooi het kruidenmengsel over de geroosterde kikkererwten en roer ze goed door. 

    -       Serveer 

     

    Hoeveelheid

    En 

    KH

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (30g) 

    143 kcal 

     12,9 g 

    5,7 g

    6,4 g

    0,80 g

    3,65 g

    0,31 g 

    Per 100 g

    477 kcal 

    43 g

    19 g

    21,3 g

    2,67 g

    12,2 g

    1,03 g 

    En%

    100

    36,08

    =>36

    15,94

    => 16

    40,28

    => 40 

    5,03

    => 5

    22,97

    => 23

    1,95

    => 2

     

    Aantal koolhydraatruilwaarden = 1

    Vezels: 5,4 g 

    Vetzuursamenstelling: 1/3 van het totaal vet = verzadigd vet, OK.

     

     

    Bron:

    https://thetortillachannel.com/nl/geroosterde-spicy-kikkererwten/

     

     

    Pico de Gallo met maïstortilla’s 

     

    1 persoon 

     

    Ingrediënten

    -       1 Middelgrote tomaat

    -       KWART rode ui VAN 50g = 12,5

    -       Korinader, gedroogd

    -       Sap van een meloen

    -       Snuifje peper 




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs