Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterhamrolletjes met piratenbrochette

    Boterhamrolletjes met piratenbrochette

    1 Persoon

    Ingrediënten  

    -             1 koffielepel margarine (4g)

    -             45g kipfilet zonder vel, rauw

    -             Snuifje peper & zout

    -             Een halve rijpe avocado (65g)

    -             Sap van een halve kleine limoen (30g)

    -             Een kwart teentje knoflook (1,5g)

    -             4 Sneden bruin brood van een middelgroot brood (110g)

    -             10g Appel, vers

    -             10g Mandarijn , vers

    -             10g Druif, vers

    -             10g Meloen, vers

    -             1 Kleine banaan, vers (80g)

    -             Een flesje water (500ml)

     

    Bereidingswijze

    -             Verwarm de margarine in een anti-kleef pan

    -             Kruid de kipfilet met wat peper en zout en bak deze in de pan als de margarine warm is

    -             Laat de kipfilet na het bakken zo snel mogelijk afkoelen

    -             Snij de kipfilet in dunne sneetjes

    -             Snij de avocado overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek de vrucht doormidden.

    -             Verwijder de pit

    -             Snij de helften nog eens in 2en trek de dikke schil eraf 

    -             Neem een eetlepel en schep daarmee het vruchtvlees van 1 helft in een schaal (Doe het vruchtvlees van de andere heft in een potje voor de papa)

    -             Plet het met een vork, maar maak ergeen puree van

    -             Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt

    -             Pel de knoflook en plet het stukje teen tot pulp

    -             Meng de look door de guacamole samen met wat peper en zout

    -             Rol over de sneden bruin brood met een deegrol of een glazen fles tot deze goed plat zijn

    -             Beleg er 2 met de afgekoelde sneetjes kipfilet en 2 met de guacamole

    -             Rol ze strak op tot een dikke worst en snij ze eventueel door

    -             Snij de appel en meloen in gelijke blokjes en pel de mandarijn in billetjes

    -             Steek de stukjes meloen en appel samen met een billetje van de mandarijn en een druif op een satéstokje of tandestoker (afhankelijk van de grote)

    -             Verdeel de boterhammenrolletjes en de piratenbrochette in de brooddoos 

    -             Geef tot slot ook nog een extra banaan en een flesje water mee (Tip: schrijf de naam van het kind eventueel met een mes in de banaan als leuk extraatje) 

     

    Voedingswaarde

    –     Energetische waarde (met vezels) in kcal vermelden (per 100 gén per portie);

    –     + aandeel van eiwitten, vetten en koolhydraten (per 100 g, per portie en aandeel in En%); 

    –     Indien relevant/gevraagd: VZsamenstelling vermelden (aandeel VV, EOV, MOV) + beoordelen in de kritische bespreking

    –     Afhankelijk van de opgave: ook andere gevraagde criteria vermelden 

    Voorbeeld:

    Aandeel vezels: 9,9 g (norm = 19 g/dag) 

    Som En%= 100 En% èafronden = eenheden (uitzonderlijk 0,5) 

     

     

     

    Dekking 

    Voedingsstof

    Norm

    Werkelijke inname

    % dekkingsgraad

    Energie

    581,4 kcal 

    592 kcal 

    102%, OK 

    Eiwitten

    21,8 g

    21,9 g

    100%, OK 

    Vetten

    22,61 g 

    20,8 g

    92%, OK 

    Verzadigde vetten 

    < 6,46 g

    3,33 g 

    OK

    Eov 

    6,46 g – 12,92 g 

    11,22 g

    OK

    Mov 

    3,23 g – 6,46 g 

    4,25 g

    OK

    Koolhydraten

    > 72,7 g 

    74,0 g

    OK 

    Suikers 

    14,54 g 

    22,2 g 

    153%, te hoog

    Suikers afkomstig van fruit. 

     

    Vetzuursamenstelling: 1/3 van het totaal vet = verzadigde vetten. 

    1/3 van 21,9 = 7,3g è  3,33 < 7,3 g. Vetzuursamenstelling is OK. 

     

    Bronnen

    Colruyt.be, Dagelijkse kost.be & eigen creatie 





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs