Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas deel 4
    Burger van zoete aardappel tussen volkoren mini-pitabroodje, overgoten met een fris yoghurtsausje


    1 portie (1 persoon)

    · 30 g volkoren tarwebloem

    · 1 g gedroogde gist

    · Snuifje zout

    · 2 g olijfolie

    · 15 g water, lauwwarm

    · 50 g zoete aardappel, fijngeraspt

    · ½ el (10 g) ui, fijngesneden

    · 1/4e (12 g) ei, losgeklopt

    · ½ el (6 g) volkoren tarwebloem

    · Snuifje chilipoeder

    · Snuifje peper

    · Snuifje zout

    · ½ el (5 g) zonnebloemolie

    · 1 el (20 g) ui, fijngesneden

    · ½ el (5 g) zonnebloemolie

    Voor het yoghurtsausje:

    · 2 el (50 g) magere yoghurt natuur

    · ½ teentje (3 g) knoflook, geplet

    · Snuifje peper

    · Snuifje zout

    Meng de bloem met de gist en zout, voeg al roeren de olijfolie en het water toe. Kneed enkele minuten tot een soepel elastisch deeg. Laat het deeg 30-60 min rijzen in een afgedekte kom tot het in omvang toegenomen is.

    Kneed na het rijzen het deeg door en rol het uit tot een rond lapje, besprenkel met wat water en bak in 9 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 230°C. Dek het pitabroodje na het bakken af met een vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt, warm eventueel nog even op in een broodrooster voor het serveren.

    Meng de zoete aardappel in een kom met de ui, het losgeklopte ei, de bloem, chilipoeder, peper en zout. Vorm een hamburgertje en bak dit in een pan goudbruin in de olie. Zet dit apart en dek af om het warm te houden.

    Bak in dezelfde pan op een laag vuur de ui goudbruin.

    Roer voor het sausje in een apart kommetje de magere yoghurt met de knoflook en kruid af met een snuifje peper en zout. Neem vervolgens een pitabroodje, vul dit met de aardappelburger en gebakken uitjes en overgiet met de yoghurtsaus.

    Voedingswaarde : 2,5 KHRW

    Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV

    Per portie

    (± 190 g) 342 kcal 33,8 g 0,0 g 6,1 g 10,5 g 17,0 g 2,9 g 5,9 g 7,4 g

    Per 100g 180 kcal 17,8 g 0,0 g 3,2 g 5,5 g 8,9 g 1,5 g 3,1 g 3,9 g

    En% van

    portie 100 39,5 0 3,5 12,5 45 7,5 15,5 19,5

    Bron Aangepast van recept https://www.lekkerensimpel.com/zoete-aardappelburgers/ en https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R669364/volkoren-pitabroodjes


    Tortilla

    1 portie (1 persoon)


    · 80 g aardappel, geschild en fijngesneden in schijfjes


    · 1 el (20 g) ui, fijngesneden


    · 1 el (10 g) zonnebloemolie


    · 1 ei (50 g)


    · Snuifje peper


    · Snuifje zout


    · 1 el (10 g) zonnebloemolie


    Bak de aardappel en ui in de olie gaar in ongeveer 15 min op zacht vuur met een deksel op de pan. Laat uitlekken in een vergiet.


    Kluts het ei met een snuifje peper en zout door het aardappel-ui mengsel en bak in een kleine pan in de olie. Zet het vuur eerst hoog om nadien te verminderen tot de tortilla droog is bovenaan. Keer om door de tortilla op een bord te laten glijden en zo terug omgekeerd op de pan te leggen.


    Serveer warm of koud.

    Voedingswaarde : 1 KHRW

    Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV

    Per portie

    (± 170 g) 314 kcal 11,3 g 0,0 g 2,0 g 8,6 g 25,7 g 4,2 g 7,8 g 13,4 g

    Per 100g 184 kcal 6,7 g 0,0 g 1,1 g 5,1 g 15,1 g 2,5 g 4,6 g 7,9 g

    En% van portie 100 14 0 1,5 11 73,5 12 22 38,5

    Bron https://www.espanje.nl/recept-spaanse-tortilla/

    Falafel met yoghurtdip


    1 portie (1 persoon)

    Voor de falafel:

    · 120 g kikkererwten, uitgelekt, uit bokaal of blik

    · 1 kl (5 g) sesampasta

    · ½ teentje (3 g) knoflook, geplet

    · 1 el (20 g) ui, fijngesneden

    · 2 takjes (4 g) verse koriander, fijngehakt

    · Snuifje komijn

    · Snuifje chilipoeder

    · Snuifje zout

    · 1 el (10 g) zonnebloemolie

    Voor de yoghurdip:

    · 1 kl (4 g) sesamzaadjes

    · 3 el (75 g) magere yoghurt natuur

    · ½ teentje (3 g) knoflook, geplet

    · 1 takje (2 g) verse koriander, fijngehakt

    · Snuifje komijn

    · Snuifje chilipoeder

    · Snuifje peper

    · Snuifje zout

    Prak de kikkererwten fijn met een vork, voeg de sesampasta, knoflook, ui, koriander, komijn, chilipoeder en zout toe en meng door elkaar. Rol met natte handen 6 balletjes van het mengsel. Bak de balletjes bruin in de olie.

    Rooster de sesamzaadjes in een pan op een zacht vuur en meng samen met de knoflook, koriander, komijn, chilipoeder, peper en zout door de yoghurt.

    Serveer de yoghurtdip bij de falafel.

    Voedingswaarde : 2 KHRW

    Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV

    Per portie

    (± 240 g) 340 kcal 22,6 g 0,0 g 7,9 g 15,4 g 19,2 g 2,8 g 5,3 g 9,9 g

    Per 100g 142 kcal 9,4 g 0,0 g 3,3 g 6,4 g 8,0 g 1,2 g 2,2 g 4,1 g

    En% van portie 100 26,5 0 4,5 18 51 7,5 14 26

    Bron Aangepast van recept https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186152/pittige-falafel


    Anna en Karolien



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs