Recept voor 1
persoon (1 portie)
Monsterbroodje
tonijn
Ingrediënten:
-
10
gram tonijn (op eigen nat)
-
¼
hardgekookt ei (15g)
-
3
kerstomaten (36g)
-
¼
el fijngehakte kappertjes (5g)
-
½
el fijngehakte verse peterselie (3g)
-
¼ teentje fijngehakte look (2g)
-
¼
fijngehakte sjalot (5g)
-
1
el light mayonaise (20g)
-
Bruin/
volkoren broodje (45g)
Bereidingswijze
1)
Verwijder de tonijn uit het vocht.
2)
Hak de tonijn grof in stukken.
3)
Hak het ei fijn.
4)
Snijd één van de kerstomaten in blokjes.
5)
Meng de tonijn met het ei, de kappertjes, de
peterselie, de look, de sjalot, het gesneden kerstomaatje en de light mayonaise.
6)
Besmeer het broodje rijkelijk met de tonijnsalade.
7)
Versier het broodje als een monstertje met de twee
overgebleven kerstomaatjes als ogen.
8)
Gebruik de schil van de komkommer uit het tweede
receptje als tong van het monstertje.
Sandwich sticks
Ingrediënten:
Pindakaas en gelei:
1,5 sneden klein volkoren brood (33g)
10 g pindakaas
10 g gelei, aardbeien
3 frambozen (12g), vers
3 druiven (21g), vers
Veggie:
- 1,5 sneden klein volkoren brood (33g)
- 10 g kruidenkaas
- 40 g komkommer
- 3 kerstomaatjes (36g)
- 25 g oranje paprika, vers
- 10 g verse groene sla
Bereidingswijze
Pindakaas en gelei:
1)
Maak een boterham met pindakaas en gelei en snijd
deze in kleine vierkanten.
2)
Steek de gesneden boterham, frambozen en druiven op
de spiesjes.
Veggie:
1)
Maak een boterham met kruidenkaas en snijd deze in
kleine vierkanten. Snijd de komkommer in plakjes.
2)
Snijd de oranje paprika in vierkanten. Steek de
gesneden boterham, komkommer, paprika en kerstomaatjes op de spiesjes.
Hoeveelheid
|
, En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (381g)
|
583kcal
|
74,7g
|
18,5g
|
11,2g
|
20,8g
|
19,5g
|
4,2g
|
5,7g
|
2,0g
|
Per
100g
|
153kcal
|
19,6g
|
4,9g
|
2,9g
|
5,5g
|
5,1g
|
1,1g
|
1,5g
|
0,5g
|
En%
|
100
|
51,2
|
12,7
|
7,7
|
14,3
|
30
|
6,5
|
8,8
|
3
|
%
dekking
|
100
|
103
|
38
|
/
|
95
|
86
|
20
|
VV/EOV + MOV = 0,55 (minder dan 2)
|
Bronnen:
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tonijnsalade?referrer=https://www.google.com/
https://www.twopeasandtheirpod.com/sandwich-on-a-stick/
Stijn Vande Putte en Margaux Peleman
|