Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas deel 3
    Knolseldersalade met appel

    1 portie (1 persoon)

    60 g knolselder, vers

    0,5 el magere yoghurt natuur

    1 tl citroensap, vers

    1 kl walnotenolie

    1 tl rode wijnazijn

    1 tl graanmosterd

    30 g fris-zure appel (bijv. Granny Smith)

    1 tl verse peterselie

    Snuifje peper en zout

    Maak de knolselder schoon. Snij hem in dunne staafjes. Blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af, laat schrikken in ijskoud water en uitlekken.

    Roer een dressing van de yoghurt, het citroensap, walnotenolie, wijnazijn en mosterd. Kruid met peper en zout.

    Schil de appel en rasp grof. Meng met de selder, yoghurtdressing en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

    Voedingswaarde: 0 KHRWn

    Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV

    Per portie

    (± 85 g) 70 3,9 / 3,1 1,8 4,5 0,4 0,8 2,8

    Per 100g 82 4,6 / 3,6 2,1 5,3 0,47 0,9 3,3

    En% van

    portie 100 22 / 9 10 58 5 10 36

    Bron Aangepast recept https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14649/knolseldersalade-met-appel


    Volkoren minipizza funghi

    1 portie (1 persoon)

    · 40 g volkoren tarwebloem

    · 1 g gedroogde gist

    · Snuifje zout

    · 2 g zonnebloemolie

    · 20 g water, lauwwarm

    · 1 el (20 g) tomatenpassata, blik/brik

    · Snuifje oregano

    · Snuifje zout

    · 1 el (10 g) kaas, emmentaler obv microbieel stremsel, geraspt

    · 1 grote (20 g) champignon, vers, in plakjes gesneden


    Meng de bloem met de gist en zout, voeg al roerend de zonnebloemolie en het water toe. Kneed enkele minuten tot een soepel elastisch deeg. Laat het deeg 30-60 min rijzen in een afgedekte kom tot het in omvang toegenomen is.

    Verwarm de oven voor op 230°C. Kneed na het rijzen het deeg door en rol het uit tot een rond lapje. Kruid de tomatenpassata met een snuifje oregano en zout en besmeer er het deeg mee. Strooi er de geraspte kaas over en beleg met de plakjes champignon. Bak het pizzaatje in 9 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Voedingswaarde : 2 KHRW

    Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV

    Per portie

    (± 90 g) 199 kcal 25,7 g 0,0 g 4,7 g 9,0 g 5,6 g 1,9 g 1,5 g 1,7 g

    Per 100g 214 kcal 27,6 g 0,0 g 5,1 g 9,7 g 6,1 g 2,1 g 1,6 g 1,9 g

    En% van

    portie 100 51,5 0 5 18 25 8,5 7 7,5

    Bron Aangepast van recept https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R669364/volkoren-pitabroodjes

    Anna & Karolien





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs