1 portie (1 persoon)
60 g knolselder, vers
0,5 el magere yoghurt natuur
1 tl citroensap, vers
1 kl walnotenolie
1 tl rode wijnazijn
1 tl graanmosterd
30 g fris-zure appel (bijv. Granny Smith)
1 tl verse peterselie
Snuifje peper en zout
Maak de knolselder schoon. Snij hem in dunne staafjes. Blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af, laat schrikken in ijskoud water en uitlekken.
Roer een dressing van de yoghurt, het citroensap, walnotenolie, wijnazijn en mosterd. Kruid met peper en zout.
Schil de appel en rasp grof. Meng met de selder, yoghurtdressing en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde: 0 KHRWn
Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV
Per portie
(± 85 g) 70 3,9 / 3,1 1,8 4,5 0,4 0,8 2,8
Per 100g 82 4,6 / 3,6 2,1 5,3 0,47 0,9 3,3
En% van
portie 100 22 / 9 10 58 5 10 36
Bron Aangepast recept https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14649/knolseldersalade-met-appel
Volkoren minipizza funghi

1 portie (1 persoon)
· 40 g volkoren tarwebloem
· 1 g gedroogde gist
· Snuifje zout
· 2 g zonnebloemolie
· 20 g water, lauwwarm
· 1 el (20 g) tomatenpassata, blik/brik
· Snuifje oregano
· Snuifje zout
· 1 el (10 g) kaas, emmentaler obv microbieel stremsel, geraspt
· 1 grote (20 g) champignon, vers, in plakjes gesneden
Meng de bloem met de gist en zout, voeg al roerend de zonnebloemolie en het water toe. Kneed enkele minuten tot een soepel elastisch deeg. Laat het deeg 30-60 min rijzen in een afgedekte kom tot het in omvang toegenomen is.
Verwarm de oven voor op 230°C. Kneed na het rijzen het deeg door en rol het uit tot een rond lapje. Kruid de tomatenpassata met een snuifje oregano en zout en besmeer er het deeg mee. Strooi er de geraspte kaas over en beleg met de plakjes champignon. Bak het pizzaatje in 9 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde : 2 KHRW
Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV
Per portie
(± 90 g) 199 kcal 25,7 g 0,0 g 4,7 g 9,0 g 5,6 g 1,9 g 1,5 g 1,7 g
Per 100g 214 kcal 27,6 g 0,0 g 5,1 g 9,7 g 6,1 g 2,1 g 1,6 g 1,9 g
En% van
portie 100 51,5 0 5 18 25 8,5 7 7,5
Bron Aangepast van recept https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R669364/volkoren-pitabroodjes
Anna & Karolien