Patatas bravas met Spaanse ketchup
%%%FOTO1%%%
1 portie (1 persoon)
Voor de patatas:
· 120 g rauwe aardappel, geschild
· ½ el (5 g) olijfolie
· Snuifje peper
· Snuifje zout
Voor de Spaanse ketchup:
· ½ el (5 g) olijfolie
· 1 teentje (6 g) knoflook, geplet
· 1 el (20 g) ui, fijngesneden
· 100 g tomatenpassata, blik/brik
· Snuifje chilipoeder
· Snuifje paprikapoeder
· Snuifje peper
· Snuifje zout
Snij de aardappelen in blokjes van 2*2 cm, meng ze onder de olijfolie, peper en zout en leg ze op een bakpapier op een bakplaat. Laat 40 tot 50 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°C, roer af en toe om tot de aardappelen goudbruin gebakken zijn.
Voor de bijhorende Spaanse ketchup verwarm je de olijfolie in een pan op een laag vuur. Stoof daarin de knoflook en ui aan tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenpassata toe en laat op een laag vuur een tiental minuten sudderen. Kruid naar smaak met chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Serveer de tomatensaus over de aardappelen.
Voedingswaarde : 1,5 KHRW*
Hoeveelheid En KH Tgv suikers Vezels EW Vetten VV EOV MOV
Per portie
(± 250 g) 206 kcal 21,9 g 0,0 g 3,7 g 4,6 g 10,5 g 1,7 g 7,5 g 1,0 g
Per 100g 80 kcal 8,6 g 0,0 g 1,4 g 1,8 g 4,1 g 0,7 g 2,9 g 0,4 g
En% van
portie 100 42,5 0 3,5 9 46 7,5 33 4
* Hier rekenden we 1,5 KHRWn omdat we enkel de koolhydraten van de aardappelen rekenden: nl 120 g. De koolhydraten afkomstig van de tomaten zijn in bovenstaande tabel bij opgeteld, maar kunnen vrij gebruikt worden.
Bron Aangepast van recept http://www.aardappelsalade.com/2012/05/patatas-bravas-recept.html