Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartig aardappelgebakje

    Hartig aardappelgebakje 

     

    Ingrediënten

     

    -      10g avocado

    -      1 kippeneiwit (32g)

    -      Een scheut Alpro soya cuisine light (25g)

    -      Een scheut Magere melk (20 ml)

    -      Peterselie, vers 

    -      Snuifje peper & zout

    -      5 roosjes broccoli (35g) 

    -      25g tomaat, vers

    -      Ui, vers (5g)

    -      25g kip zonder vel, rauw

    -      1 champignon, vers

    -      ¼ g aardappel, vers (24g)

     

    Bereidingswijze

     

    -      Verwarm de oven voor op 180°C

    -      Plet de avocado tot een puree

    -      Klop het eiwit luchtig met de Alpro soya cuisine light, magere melk en peterselie

    -      Meng dit samen met de avocadopuree tot een homogene massa

    -      Kruid met een snuifje peper en zout

    -      Snij de broccoli in roosjes en de tomaat, ui, kip en champignon in stukjes

    -      Bak deze in de pan tot deze beetgaar zijn

    -      Rasp de aardappel fijn en leg deze op de bodem van het papieren muffinvormpje

    -      Leg de groenten en kip op de geraspte aardappel in het papieren muffinvormpje 

    -      Giet het eiwitmengsel er over 

    -      Bak de gebakjes 20-25 min af in de voorverwarmde oven bij 180°C

     

    Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

     137 kcal

    9,3g

    12,8g

    4,9g

    0,9g

    2,22g

    1,25g

    Per 100g

     57 kcal

    3,8g

    5,3g

    2g

    0,4g

    0,92g

    0,52g

    En%

    100%

    27%

    37%

    32%

    /

    /

    /

    Verzadigde vetten mag maar max. 1/3 bevatten van uw totale vetten => OK 

    Aanbreng vezels:  2,9g 

    Totaal suikers: 3,2g, afkomstig van de melk/broccoli/tomaat

     

    Bron

     

    Llibelle-lekker.be & eigen creatie

     

    https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/80936/quiche-zonder-deeg-met-broccoli-en-chorizo-1     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs