Hartig aardappelgebakje
Ingrediënten
- 10g avocado
- 1 kippeneiwit (32g)
- Een scheut Alpro soya cuisine light (25g)
- Een scheut Magere melk (20 ml)
- Peterselie, vers
- Snuifje peper & zout
- 5 roosjes broccoli (35g)
- 25g tomaat, vers
- Ui, vers (5g)
- 25g kip zonder vel, rauw
- 1 champignon, vers
- ¼ g aardappel, vers (24g)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Plet de avocado tot een puree
- Klop het eiwit luchtig met de Alpro soya cuisine light, magere melk en peterselie
- Meng dit samen met de avocadopuree tot een homogene massa
- Kruid met een snuifje peper en zout
- Snij de broccoli in roosjes en de tomaat, ui, kip en champignon in stukjes
- Bak deze in de pan tot deze beetgaar zijn
- Rasp de aardappel fijn en leg deze op de bodem van het papieren muffinvormpje
- Leg de groenten en kip op de geraspte aardappel in het papieren muffinvormpje
- Giet het eiwitmengsel er over
- Bak de gebakjes 20-25 min af in de voorverwarmde oven bij 180°C
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
|
137 kcal
|
9,3g
|
12,8g
|
4,9g
|
0,9g
|
2,22g
|
1,25g
|
Per 100g
|
57 kcal
|
3,8g
|
5,3g
|
2g
|
0,4g
|
0,92g
|
0,52g
|
En%
|
100%
|
27%
|
37%
|
32%
|
/
|
/
|
/
|
Verzadigde vetten mag maar max. 1/3 bevatten van uw totale vetten => OK
Aanbreng vezels: 2,9g
Totaal suikers: 3,2g, afkomstig van de melk/broccoli/tomaat
Bron
Llibelle-lekker.be & eigen creatie
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/80936/quiche-zonder-deeg-met-broccoli-en-chorizo-1
|