Blinis met zalm, mierikswortel en bieslook
Ingrediënten voor 1 persoon: (2 blinis)
Voor de blinis:
20 g glutenvrij boekweitmeel
Een mespuntje glutenvrij bakpoeder, bijv. Dr Oetker bakpoeder
Een snuifje zout
20 ml lauwwarm water
1/4 ei
1/4 eetlepel olijfolie
Voor de topping:
20 g verse zalm
1eetlepels (80 g) plattekaas, mager
1 mespuntje wasabikruiden
0,5 eetlepels gesnipperde, verse bieslook
Meng het boekweitmeel met een mespuntje bakpoeder en het snuifje zout. Voeg hierbij het lauwwarme water. Scheid daarna de eierdooier van het eiwit. Roer de eierdooier door het mengsel en klop het eiwit schuimig op. Roer het eiwit door het deeg.
Bak de pannenkoekjes met drie of vier tegelijk in een hete pan met olijfolie. Een flinke eetlepel per pannenkoek volstaat. Hou de blinis warm door ze met een bord af te dekken.
Voor de topping stoom je de zalm 5 minuutjes. Meng ondertussen de plattekaas met de wasabi-kruiden. Dresseer de bordjes door 2 blinis per bordje te leggen met daarop een afgestreken koffielepel wasabi-plattekaasmengsel. Verdeel de gestoomde zalm over de blinis. Werk af met de gesnipperde bieslook.
Voedingswaarde per persoon
|