Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde brownies

    Gezonde brownies

    Afbeeldingsresultaat voor Gezonde brownies: glutenvrij, suikervrij, vetvrij én lactosevrij

    Ingrediënten:

    -       17 g ontpitte dadels

    -       17 ml zelfgemaakte ongezoete appelmoes

    -       Een eetlepel olijfolie (5ml)

    -       Snuifje cacaopoeder (5g)

    -       Scheutje vanille aroma

    -       ½ ei

    -       10 g amandelmeel

    -       Snuifje bakpoeder (Dr Oekter is glutenvrij)

    -       3,5  g hazelnoten

    -       10 g extra pure chocolade 


    Bereidingswijze:

    -       Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de gekweekte dadels hierna samen met de appelmoes en olijfolie in de blender en maal zo fijn mogelijk. Tip: schud tussendoor met de blender.

    -       Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier.

    -       Giet het mengsel in een beslagkom en mix hier het cacaopoeder en vanille aroma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder. 

    -       Hak de hazelnoten grof en zet een beetje hiervan apart. Meng de rest door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt. 

    -       Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgbleven hazelnootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden. 

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    233 kcal 

    14,2 g

    13,5 g 

    5,6 g 

    16,4 g 

    2,73 g

    4,65 g 

    2,00 g

    Per 100g

    233 kcal 

    14,2 g

    13,5 g 

    5,6 g 

    16,4 g 

    2,73 g

    4,65 g 

    2,00 g

    En%

    100%

    24%

    23%

    10%

    63%

    11%

    18%

    8%

    Verzadige vetten mag maar max. 1/3 bevatten van uw totale vetten => OK 

    Aanbreng vezels: 4,9 g

    Totaal suiker: 13,5 g, afkomstig van de dadels en chocolade.

     

    Bron: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/chocolade/gezonde-brownies-glutenvrij-suikervrij-vetvrij-en-lactosevrij/?fbclid=IwAR1tlPSocig2fWZxvkzjTAfEJxpkf8P23Bn9w13Eern0AlscgV3fGAID0xw





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs