Gezonde brownies

Ingrediënten:
- 17 g ontpitte dadels
- 17 ml zelfgemaakte ongezoete appelmoes
- Een eetlepel olijfolie (5ml)
- Snuifje cacaopoeder (5g)
- Scheutje vanille aroma
- ½ ei
- 10 g amandelmeel
- Snuifje bakpoeder (Dr Oekter is glutenvrij)
- 3,5 g hazelnoten
- 10 g extra pure chocolade
Bereidingswijze:
- Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de gekweekte dadels hierna samen met de appelmoes en olijfolie in de blender en maal zo fijn mogelijk. Tip: schud tussendoor met de blender.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier.
- Giet het mengsel in een beslagkom en mix hier het cacaopoeder en vanille aroma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder.
- Hak de hazelnoten grof en zet een beetje hiervan apart. Meng de rest door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
- Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgbleven hazelnootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
|
233 kcal
|
14,2 g
|
13,5 g
|
5,6 g
|
16,4 g
|
2,73 g
|
4,65 g
|
2,00 g
|
Per 100g
|
233 kcal
|
14,2 g
|
13,5 g
|
5,6 g
|
16,4 g
|
2,73 g
|
4,65 g
|
2,00 g
|
En%
|
100%
|
24%
|
23%
|
10%
|
63%
|
11%
|
18%
|
8%
|
Verzadige vetten mag maar max. 1/3 bevatten van uw totale vetten => OK
Aanbreng vezels: 4,9 g
Totaal suiker: 13,5 g, afkomstig van de dadels en chocolade.
Bron: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/chocolade/gezonde-brownies-glutenvrij-suikervrij-vetvrij-en-lactosevrij/?fbclid=IwAR1tlPSocig2fWZxvkzjTAfEJxpkf8P23Bn9w13Eern0AlscgV3fGAID0xw
|