Witloofblaadjes met roerei, tomaat en veldsla
portie:
1 persoon

Ingrediënten
5 rauwe witloofstronkjes (10g)
10g rauwe verse wortel
10g verse veldsla
1 rauw kippenei
1 eetlepel zonnebloemolie (omega 6)
Snuifje peper
Bereidingswijze
Maak de grootste
blaadjes los van het witloof.
Snijd de wortel in
kleine stronkjes.
Spoel en droog de koolsla.
Klop de eieren los
Verhit een pan met wat
zonnebloemolie.
Voeg het eimengsel toe
aan de hete pan.
Roer met houten lepel
tot smeuïg roerei, voeg ondertussen wat peper toe naar smaak.
Wanneer het roerei
klaar is, lepelt u wat roerei in elk witloofblaadje.
Werk af met de wortel
en veldsla.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (100 g)
|
149 kcal
|
0 g
|
6,9 g
|
12,9 g
|
2,7 g
|
4,7 g
|
5,3 g
|
Per 100g
|
149kcal
|
0 g
|
6,9g
|
12,9 g
|
2,7 g
|
4,7 g
|
5,3 g
|
EN%
|
100%
|
0%
|
19%
|
77%
|
16%
|
28%
|
32%
|
Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/witloofblaadjes-met-roerei-tomaat-en-veldsla
|