%%%FOTO1%%%
1 portie (1 persoon)
Ingrediënten
Pannenkoek:
60 g roggebloem
150 ml halfvolle melk
1 kippenei
1 snuifje zout
¼ rode biet, gekookt (30 g)
1 handvol spinazie, vers (30 g)
2 koffielepels vloeibare bakmargarine (14g)
Vulling:
40 g magere plattekaas natuur
1 eetlepel halfvolle melk (12 ml)
1 afgestreken koffielepel honing (10 g)
1 eetlepel verse bieslook, fijngesnipperd (10 g)
1 snuifje peper en zout
½ rode biet, gekookt (60 g)
4 grote bladeren van een krop sla, rauw (28 g)
1 handvol spinazie, vers (30 g)
Bereiding
Pannenkoeken:
Doe de bloem, melk en het ei en het zout in een kom en meng alles met de (staaf)mixer. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen over twee kommen en doe in één kom de spinazie, in een andere de rode biet. Mix allebei nog eens door zodat je een glad beslag krijgt.
Laat een bakpan goed heet worden en doe een koffielepel vloeibare bakmargarine in de pan.
Neem van het roze mengsel een kleine pollepel en giet dit in de pan. Laat de pan met het mengsel even gezellig ronddraaien tot alles mooi verdeeld is. Zodra de pannenkoek aan de bovenkant droog is, keer je het met een spatel om om de andere kant te bakken. Na ongeveer een minuut is het flensje klaar en leg je het op een bord.
Herhaal dit bakproces voor het groene deeg
Laat de pannenkoeken goed afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Vulling:
Meng de plattekaas, melk, honing en bieslook door elkaar. Breng op smaak met een snuifje peper en zout en smeer dit in een lange strook op de afgekoelde pannenkoeken.
Snij een halve gekookte rode biet in kleine blokjes en leg dit op de groene pannenkoek. Was de blaadjes verse spinazie, laat uitlekken en dep af met keukenpapier. De spinazieblaadjes leg je vervolgens op de roze pannenkoek.
Vul beide pannenkoeken aan met elk 2 grote bladeren verse sla en rol ze op.
Snij de pannenkoeken in 2 en leg ze in de brooddoos.
Voedingswaarde