Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde brooddoos
    Roze en groene pannenkoek met heksenkaas 


     

    %%%FOTO1%%%


    1 portie (1 persoon) 



    Ingrediënten 


    Pannenkoek:  


    60 g roggebloem  


    150 ml halfvolle melk 


    1 kippenei  


    1 snuifje zout 


    ¼ rode biet, gekookt (30 g) 


    1 handvol spinazie, vers (30 g) 


    2 koffielepels vloeibare bakmargarine (14g) 


     


    Vulling:  


    40 g magere plattekaas natuur 


    1 eetlepel halfvolle melk (12 ml) 


    1 afgestreken koffielepel honing (10 g) 


    1 eetlepel verse bieslook, fijngesnipperd (10 g)  


    1 snuifje peper en zout 


    ½ rode biet, gekookt (60 g) 


    4 grote bladeren van een krop sla, rauw (28 g) 


    1 handvol spinazie, vers (30 g)  


     

    Bereiding 


    Pannenkoeken: 


    Doe de bloem, melk en het ei en het zout in een kom en meng alles met de (staaf)mixer. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen over twee kommen en doe in één kom de spinazie, in een andere de rode biet. Mix allebei nog eens door zodat je een glad beslag krijgt.  


    Laat een bakpan goed heet worden en doe een koffielepel vloeibare bakmargarine in de pan. 


    Neem van het roze mengsel een kleine pollepel en giet dit in de pan. Laat de pan met het mengsel even gezellig ronddraaien tot alles mooi verdeeld is. Zodra de pannenkoek aan de bovenkant droog is, keer je het met een spatel om om de andere kant te bakken. Na ongeveer een minuut is het flensje klaar en leg je het op een bord. 


    Herhaal dit bakproces voor het groene deeg 


    Laat de pannenkoeken goed afkoelen terwijl je de vulling maakt. 

     


    Vulling: 


    Meng de plattekaas, melk, honing en bieslook door elkaar. Breng op smaak met een snuifje peper en zout en smeer dit in een lange strook op de afgekoelde pannenkoeken. 



    Snij een halve gekookte rode biet in kleine blokjes en leg dit op de groene pannenkoek. Was de blaadjes verse spinazie, laat uitlekken en dep af met keukenpapier. De spinazieblaadjes leg je vervolgens op de roze pannenkoek. 



    Vul beide pannenkoeken aan met elk 2 grote bladeren verse sla en rol ze op. 


    Snij de pannenkoeken in 2 en leg ze in de brooddoos. 


    Voedingswaarde 

     

    Hoeveelheid 

    En 

    KH 

    Tgv suikers 

    Vezels 

    EW 

    vetten 

    VV 

    EOV 

    MOV 

    Per portie 
    (± 500 g) 

    563 kcal 

    70,1 g 

    8 g 

    7,7 g 

    22,5 g



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs