Quiche met broccoli,
paprika en gerookte zalm zonder bladerdeeg

portie: 1 persoon
Ingrediënten
· ½ Ei
· 20 g Room 5%
· 10 g Magere melk
· Snuifje peper en zout (naar smaak)
· 30 g verse broccoli
· 10 g verse rode paprika
· 10 g ui
· 5 g olijfolie
· 10 g gerookte zalm
· 7 g Gerapste mozarellla
· 2,5 g Gehakt bieslook, vers
· 1 vel bakpapier
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de
eieren luchtig met de room en melk. Kruid met peper en zout.
Snij de broccoli in roosjes en de
paprika in blokjes. Snipper de ui. Fruit ui, paprika en broccoli in een pan tot
ze beetgaar zijn.
Leg de groenten en de stukjes gerookte
zalm op de bodem van met bakpapier beklede muffinvormpjes. Je kunt ook papieren
muffinvormpjes gebruiken.
Giet er het eiermengsel over, werk af
met de gerapste mozzarella en bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde
oven. Snipper er vlak voor het serveren nog wat bieslook overheen.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/80936/quiche-zonder-deeg-met-broccoli-en-chorizo-1
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (114,5 g)
|
166
kcal
|
4,1
g
|
10,5
g
|
4,7
g
|
3,8
g
|
1,9
g
|
0,6
g
|
Per
100g
|
144
kcal
|
3,6
g
|
9,2g
|
4,1
g
|
3,3
g
|
1,7
g
|
0,5
g
|
EN%
|
100%
|
10%
|
25%
|
25%
|
20%
|
10%
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|