Sandwich met gerookte zalm

portie: 1 persoon
Ingrediënten:
·
2 sneetjes Schärbrood (meergranen) (62g)
· 5 g kruidenkaas Philadelphia light of Boursin
·
10 g Komkommer
·
20 g Gerookte zalm
·
10 g Gemengde sla
·
2 Cocktailprikkers
Bereiding:
Leg de 2 sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Rol met een
deegroller het brood iets platter en compacter.
Leg nadien beiden sneetjes op elkaar. Snij de korsten van het
brood. Zorg dat je een perfect vierkant overhoud. Snijd de stapel 2x diagonaal
door (zodat er 4 driehoek broodjes ontstaan.)
Besmeer 2 driehoek met de roomkaas.
Snijd de komkommer in plakjes en verdeel hier de komkommer er
overheen.
Snijd de gerookte zalm van elkaar en verdeel over de komkommer.
Dresseer met een beetje sla bovenop de zalm en komkommer.
Stapel vervolgens 2 van deze driehoekjes met bovenop een niet
belegde driehoek en zet vast met een prikker en een dubbelgeslagen plakje
kommer.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (107 g)
|
163
kcal
|
20,7
g
|
7,5
g
|
4,7
g
|
0,8
g
|
0,0g
|
0,0
g
|
Per
100g
|
152
kcal
|
19,3
g
|
7,0
g
|
4,4
g
|
0,7
|
0
g
|
0
g
|
EN%
|
100%
|
50%
|
18%
|
26%
|
4%
|
0%
|
0%
|
Bron: https://bettyskitchen.nl/high-tea-sandwiches-glutenvrij/
|