Appelmuffin op basis
van boekweit
portie: 1 persoon
Ingrediënten:
· 20 g Boekweitmeel
· 5 g Bakpoeder dr oekter
· 1 Ei rauw (waarvan u 20 g gebruikt)
· 5 ml amandelmelk
· 10 g appel
· 10 g rozijnen
· Snuifje kaneel en zout
· 2 g olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
Neem een beslag kom, mix het boekweitmeel, ei, bakpoeder en amandelmelk.
Verwijder het klokhuis van de appel, schil hem en snij in kleine
stukken.
Doe dit bij je beslag. Meng de rozijnen, kaneel en snuifje zout
erbij.
Neem een muffin bakvorm, smeer de bakvorm in met olijfolie. Verdeel
het deeg over de verschillende muffin vormpjes.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C. Ongeveer 30. Neem een
lange prikker om te checken of het beslag gaar is.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (72 g )
|
165
kcal
|
24,9
g
|
5,2
g
|
4,6
g
|
1,1
g
|
1,2
g
|
0,6
g
|
Per
100g
|
229
kcal
|
34,6
g
|
7,2
g
|
6,4
g
|
1,5
g
|
1,7
|
0,8
|
EN%
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|