1)
Bloemkoolwings met
hete saus
Portie: 1 persoon
Ingrediënten
BLOEMKOOLWINGS
50 gram bloemkoolroosjes (ter grootte van walnoten)
30 gram (ongesuikerde) cornflakes
1/2 ei
scheutje lijnzaad olie (2ml)
HETE SAUS
20 g mango
1 el lijnzaadolie (15g)
1,5 el tomatenketchup (22,5 g)
1/4 tl sriracha (hete chilisaus)
1/2 tl appelciderazijn
1 kleine knoflookteen, geperst(5g)
Bereidingswijze
BLOEMKOOLROOSJES.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de
bloemkoolroosjes hier een minuut in. Spoel vervolgens af onder koud water tot
ze afgekoeld zijn en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven tot 200 graden C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de cornflakes in een keukenmachine en maal tot het formaat van zeer kleine
broodkruimels. Doe ze in een ondiepe kom.
Klop het ei los in een kleine kom. Wentel elk bloemkoolroosje eerst door de
cornflakes, dan door het ei en dan nog een keer door de cornflakes. Leg ze op
de bakplaat.
Besprenkel de bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven,
of tot de roosjes stevig en knapperig zijn.
HETE SAUS.
Snij de mango in kleine stukjes en mix het.
Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine
steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng
indien nodig op smaak met peper, zout of nog wat extra sriracha.
Voeg nadien de mix van mango aan de saus toe.
Zodra de bloemkoolwings klaar zijn giet je de hete saus in een schaaltje en
serveer je dit samen met de wings. Meteen opeten!
https://www.zoetrecepten.nl/recepten/tapas/bloemkoolwings-met-hete-saus/
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (160g)
|
269 kcal
|
36,5 g
|
11,0 g
|
8,7 g
|
1,5 g
|
2,1 g
|
4,6 g
|
Per 100g
|
168 kcal
|
22,8 g
|
6,9 g
|
4.1 g
|
0,9 g
|
1,3 g
|
2,9 g
|
EN%
|
100%
|
54%
|
16%
|
29%
|
5%
|
7%
|
15%
|
|