Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten tapas

    1)    Bloemkoolwings met hete saus

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten

    BLOEMKOOLWINGS

    50 gram bloemkoolroosjes (ter grootte van walnoten)
    30 gram (ongesuikerde) cornflakes
    1/2 ei
    scheutje lijnzaad olie (2ml)

    HETE SAUS

    20 g mango
    1 el lijnzaadolie (15g)
    1,5 el tomatenketchup (22,5 g)
    1/4 tl sriracha (hete chilisaus)
    1/2 tl appelciderazijn
    1 kleine knoflookteen, geperst(5g)

    Bereidingswijze

    BLOEMKOOLROOSJES.

    Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de bloemkoolroosjes hier een minuut in. Spoel vervolgens af onder koud water tot ze afgekoeld zijn en laat goed uitlekken.
    Verwarm de oven tot 200 graden C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Doe de cornflakes in een keukenmachine en maal tot het formaat van zeer kleine broodkruimels. Doe ze in een ondiepe kom.
    Klop het ei los in een kleine kom. Wentel elk bloemkoolroosje eerst door de cornflakes, dan door het ei en dan nog een keer door de cornflakes. Leg ze op de bakplaat.
    Besprenkel de bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes stevig en knapperig zijn.

    HETE SAUS.

    Snij de mango in kleine stukjes en mix het.
    Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng indien nodig op smaak met peper, zout of nog wat extra sriracha.
    Voeg nadien de mix van mango aan de saus toe.
    Zodra de bloemkoolwings klaar zijn giet je de hete saus in een schaaltje en serveer je dit samen met de wings. Meteen opeten!

    https://www.zoetrecepten.nl/recepten/tapas/bloemkoolwings-met-hete-saus/

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie  (160g)

    269 kcal

    36,5 g

    11,0 g

    8,7 g 

    1,5 g

    2,1 g

    4,6 g

    Per 100g

    168 kcal

    22,8 g

    6,9 g

    4.1 g

    0,9 g

    1,3 g

    2,9 g

    EN%

    100%

    54%

    16%

    29%

    5%

    7%

    15%