Boekweitmuffin met topping van banaan
1 persoon (1 stuk = 80 g)
Ingrediënten
12,5g boekweitmeel
2,5g chiazaad
1g bakpoeder
Snuifje gemalen kaneel
Snuifje zout
3g zachte dadels
6,25ml sojadrink, natuur
8,5g ei
45g banaan
1g Tagatesse, poeder
(eventueel 1/10 van een gelatineblad)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng het boekweitmeel, het chiazaad, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een mengkom.
Snijd de dadel in fijne stukjes.
Meng in een andere kom de sojadrink, het ei, de fijngehakte dadel en 20 g banaan. Plet de banaan fijn en meng alles tot een homogene massa.
Voeg de inhoud van de twee kommen samen en roer voorzichtig om.
Schep het beslag in een muffinvorm en bak in in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Maak intussen de topping: prak 25g banaan fijn en meng met de Tagatesse tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje gelatine toe indien het mengsel te vloeibaar is om te kunnen spuiten met een spuitzak.
Werk de muffin af met de topping met behulp van een spuitzak.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Toege-voegde suikers
|
Vezels
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (80 g)
|
124 kcal
|
21,4 g
|
9,7 g
|
Geen
|
2,8 g
|
3,7 g
|
2 g
|
0,37 g
|
0,55 g
|
0,35 g
|
Per 100 g
|
155 kcal
|
26,8 g
|
12,1 g
|
Geen
|
3,5 g
|
4,6 g
|
2,5 g
|
0,46 g
|
0,69 g
|
0,44 g
|
En%
|
100 %
|
69,0 En%
|
31,5 En%
|
Geen
|
4,5 En%
|
12 En%
|
14,5 En%
|
3 En%
|
4 En%
|
2,5 En%
|
Bron
|