Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea deel 1/3
    Frittata van polenta met zalm en spinazie
     
    1 persoon (1 stuk = 233,5 g)

    Ingrediënten
    • 10g ui, vers
    • 1g knoflook
    • 1,5g dille, vers
    • 3ml olijfolie
    • 28g maïsmeel (polenta)
    • 100ml groentebouillon (aangemaakt met 1/5 glutenvrij low salt bouillonblokje (Damhert))
    • 30g spinazie, vers of diepvries
    • Snuifje peper en zout
    • 15g lichte zure room, 15% vet
    • 35g gerookte zalm
    • 10g rucola

    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Hak de ui en de knoflook fijn. Hou enkele takjes dille opzij en hak de rest fijn.
    • Verhit de olijfolie in een lage pan en fruit de ui en de knoflook.
    • Voeg de polenta toe aan de pan en giet beetje per beetje de groentebouillon erbij. Blijf in de polenta roeren om klonters te voorkomen.
    • Voeg 2/3 van de fijngehakte dille toe aan de polenta.
    • Voeg de spinazie toe aan de polenta en roer tot het maïsmeel de substantie van een pap krijgt. 
    • Kruid af met peper en een heel klein snuifje zout.
    • Bekleed een lage bakvorm met papier en stort de polenta erin. Laat ongeveer 10 minuten bakken in de oven.
    • Meng intussen de zure room met een beetje olijfolie en de rest van de fijngehakte dille. Kruid af met peper en zout.
    • Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
    • Haal de frittata uit de bakvorm en snijd er een spie uit. Leg de spie op een bord en schik er de zalm en rucola bij. 
    • Werk af met de zureroomdressing en enkele takjes verse dille.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Toege-voegde suikers

    Vezels

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (233,5 g)

    241,3 kcal

    22,9 g

    0,8 g

    Geen

    2,0 g

    11,9 g

    10,9 g

    3,40 g

    3,66 g

    1,94 g

    Per 100 g

    103,3 kcal

    9,7 g

    0,3 g

    Geen

    0,9 g

    5,1 g

    4,7 g

    1,46 g

    1,57 g

    0,83 g

    En%

    100%

    38 En%

    1,33 En%

    Geen

    1,6 En%

    19,7 En%

    40,7 En%

    12,7 En%

    13,6 En%

    7,2 En%


    Bron

    Annelies & Lynn





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs