Frittata van polenta met zalm en spinazie
1 persoon (1 stuk = 233,5 g)
Ingrediënten
10g ui, vers
1g knoflook
1,5g dille, vers
3ml olijfolie
28g maïsmeel (polenta)
100ml groentebouillon (aangemaakt met 1/5 glutenvrij low salt bouillonblokje (Damhert))
30g spinazie, vers of diepvries
Snuifje peper en zout
15g lichte zure room, 15% vet
35g gerookte zalm
10g rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de ui en de knoflook fijn. Hou enkele takjes dille opzij en hak de rest fijn.
Verhit de olijfolie in een lage pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de polenta toe aan de pan en giet beetje per beetje de groentebouillon erbij. Blijf in de polenta roeren om klonters te voorkomen.
Voeg 2/3 van de fijngehakte dille toe aan de polenta.
Voeg de spinazie toe aan de polenta en roer tot het maïsmeel de substantie van een pap krijgt.
Kruid af met peper en een heel klein snuifje zout.
Bekleed een lage bakvorm met papier en stort de polenta erin. Laat ongeveer 10 minuten bakken in de oven.
Meng intussen de zure room met een beetje olijfolie en de rest van de fijngehakte dille. Kruid af met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
Haal de frittata uit de bakvorm en snijd er een spie uit. Leg de spie op een bord en schik er de zalm en rucola bij.
Werk af met de zureroomdressing en enkele takjes verse dille.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Toege-voegde suikers
|
Vezels
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (233,5 g)
|
241,3 kcal
|
22,9 g
|
0,8 g
|
Geen
|
2,0 g
|
11,9 g
|
10,9 g
|
3,40 g
|
3,66 g
|
1,94 g
|
Per 100 g
|
103,3 kcal
|
9,7 g
|
0,3 g
|
Geen
|
0,9 g
|
5,1 g
|
4,7 g
|
1,46 g
|
1,57 g
|
0,83 g
|
En%
|
100%
|
38 En%
|
1,33 En%
|
Geen
|
1,6 En%
|
19,7 En%
|
40,7 En%
|
12,7 En%
|
13,6 En%
|
7,2 En%
|
Bron
Annelies & Lynn
|