Gevulde paprika met spinazie
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
1 rode paprika, vers (120 g)
1/2 klein sjalotje, vers (6 g)
spinazie, vers (37 g)
1 eetlepel kruidenroomkaas (12 g)
Geraspte kaas, gruyère, Violife (5 g)
Peper en zout
Bereidingswijze
· Verwarm de over voor op 180° C.
· Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadjes
· Snipper het sjalotje
· Meng in een schaal de spinazie met kruidenroomkaas en een snufje peper en zout
· Doe het spinaziemengsel in de paprika
· Doe nog een beetje geraspte kaas erover
· Steek de paprika 30 min in de oven
· Serveer warm op een bord
Bron
https://www.lekkerensimpel.com/gevulde-paprika-met-spinazie/
Voedingswaarde per eenpersoonsportie (per stuk):
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Perportie(180 g)
|
95kcal
|
8 g
|
2,8 g
|
4,1g
|
4,5 g
|
2,9 g
|
0,4 g
|
0,15 g
|
Per 100g
|
53kcal
|
4,4g
|
1,6 g
|
2,3 g
|
2,5g
|
1,6 g
|
0,22 g
|
0.08 g
|
En%
|
100
|
33
|
6
|
17
|
42
|
27
|
3
|
0
|
Aantalkoolhydraatruilwaarden = 0,5
Glenn, Diaz en Simon 3VDK HAO
|