Aardappeltortilla met tapenade (1 koolhydraatruilwaarde)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
Voor de aardappeltortilla
·
Halve aardappel, rauw 50g
·
1/3 ui, rauw 38g
·
1/2 eetlepel olijfolie 5g
·
1/2 ei 25g
·
Peper en zout
Voor de tapenade
·
Olijven, ontpit, Aceitunas
Trio Verde 33g
·
Zongedroogde tomaten 15g
·
Kappertjes op azijn 4g
·
1/2 teentje knoflook,
fijngehakt 3g
·
1/2 eetlepel olijfolie 5g
Bereidingswijze
Stap 1:
Voorbereiding Tortilla
Schil de aardappel en snijd hem
in plakjes van 3 mm.
Snijd de ui doormidden en daarna in halve ringen.
Verwarm de olijfolie in een pan en frituur de aardappelschijfjes en uienringen
lichtbruin in de olie.
Laat de gefrituurde aardappelschijfjes en uienringen uitlekken in een vergiet.
Klop in een schotel het ei los en voeg een snuifje zout toe.
Voeg de aardappelschijfjes en uienringen toe aan het geklopte ei en druk de
aardappelschijfjes naar beneden zodat ze helemaal bedekt worden met het
eimengsel. Laat dit 5 minuten staan.
Stap 2: bereiding tortilla op
fornuis
Verhit de olijfolie in een
pan
Voeg het ei-mengsel toe en verspreid het over de pan met behulp van een spatel.
Sluit de pan af met een deksel.
Laat op een matig vuur ongeveer 3 minuten garen tot de bovenste laag bijna
gestold is.
Draai de tortilla met behulp van het deksel of een bord en laat de andere kant
ook 2 minuten garen.
Stap 3: bereiding tapenade
Mix de olijven met de
zongedroogde tomaten, knoflook en kappertjes in een hoge maatbeker.
Voeg er ½ eetlepel olijfolie aan toe en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout
Stap 4: Presentatie
Snijd de tortilla in kleine
vierkantjes van 2 à 3 cm en steek er prikkertjes op.
Serveer de tortilla met de zelfgemaakte tapenade.
Bron: https://www.oilvinegar.com/nl-be/recepten/tapas--pinchos-vegetarisch/
Voedingswaarde tortilla met tapenade
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (178g)
|
250 kcal
|
11,7g
|
4,4g
|
3,6g
|
6,1g
|
19,4g
|
3,4g
|
8,5g
|
1,3g
|
Per 100g
|
140kcal
|
6,6g
|
2,5
|
2,0g
|
3,4g
|
10,9g
|
1,9g
|
4,8g
|
0,7g
|
En%
|
100
|
18,5
|
7
|
2,5
|
9,5
|
69,5
|
12
|
30,5
|
4,5
|
Hummus met picos (1,5 koolhydraatruilwaarden)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
Voor 50 gram hummus
30g kikkererwten uit blik, uitgelekt
10 ml tahin pasta
0,5 teentjes knoflook, grof gehakt 3g
1/2 koffielepel olijfolie
2g
4g citroensap
15 ml water (of vocht van de kikkererwten)
3/4e theelepel zout, snuifje
2g peterselie, vers
20g picos: Volkoren
dipstokjes (picos andaluz volkoren) 20g
Bereidingswijze
|