Tapenade van zongedroogde tomaten en basilicum met crackers
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
1/6 Zongedroogde tomaat (33 g)
1 snuifje verse basilicum
1 snuifje oregano, gedroogd
4 ml olijfolie
1/2 eetlepel pijnboompitten (4 g)
1/2 eetlepel zwarte olijven (4 g)
1/3 teentje knoflook (2 g)
1 cracker, Schär - Knackebrod (8 g)
Bereidingswijze
· Doe alle ingrediënten in een blender of cutter. Zorg dat de olijven ontpit zijn.
· Mix grof
· Serveer met de crackers
Bron
Eigen creatie + https://koken.vtm.be/recept/tapenade-van-zongedroogde-tomaten-en-basilicum
Voedingswaarde per eenpersoonsportie (per stuk):
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Perportie(55g)
|
141kcal
|
2,9 g
|
2,1 g
|
2,9g
|
11,9 g
|
1,6 g
|
3,85 g
|
2,1 g
|
Per 100g
|
256kcal
|
5,2 g
|
3,8g
|
5,2 g
|
21,6g
|
2,9 g
|
7 g
|
3,8 g
|
En%
|
100
|
8
|
3
|
8
|
75
|
10
|
24
|
13
|
Aantalkoolhydraatruilwaarden = 0,5
Glenn, Diaz en Simon 3VDK HAO
|