Recept 2: Pincho met
paprikapuree
portie: 1 persoon
Ingrediënten
1/3 rode paprika, vers (62 g) 1/3 teentje knoflook (2 g) snuifje milde paprikapoeder snuifje peper en zout 1/5 eetlepel olijfolie (2 ml) 1/2 snede bruin brood, zonder korst (15 g) 6 g Griekse witte kaas, Violife Greek white 7 g bosuitje, in dunne ringetjes
Bereidingswijze
·
Puur de paprika met de knoflook en de paprikapoeder in de
blender of keukenmachine.
·
Verhit de olijfolie in een pan.
·
Bak het paprikamengsel in 10 minuten al roerend tot
het een dikke puree wordt.
·
Breng op smaak met zout en peper.
·
Bestrijk het brood met de paprikapuree en strooi de
kaas en bosui erover.
·
Maak steeds stapeltjes van 2 sneden en snijd elk
stapeltje in vieren.
·
Steek de pincho's vast met cocktailprikkers.
Voedingswaarde per portie:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Perportie (94 g)
|
92
kcal
|
10,8
g
|
1,8
g
|
2,9
g
|
3,6
g
|
1,3
g
|
1,8
g
|
0,3
g
|
Per 100g
|
98
kcal
|
11,5
g
|
1,9
g
|
3,1
g
|
3.8
g
|
1,4
g
|
1,9
g
|
0,3
g
|
En%
|
100
|
47
|
4
|
12,5
|
35
|
13
|
18
|
3
|
Bron
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R472528/pincho-met-paprikapuree
Auteurs: Simon, Glenn & Diaz
|