Zoet receptje: Suikervrije kokosbollen
(5 stuks)
Ingrédienten:
Banaan, rijp (150g) Kokosrasp (130g)
Amandelmeel (20g)
Zout, snuifje 3 eiwitten (100g)
Bereidingswijze:
1) Pureer de banaan met kokosrasp, amandelmeel en zout in een foodprocessor of met een staafmixer
2) Scheid de eieren en klop de 3 eiwitten op.
3) Meng het eiwitschuim voorzichtig door het kokosmengsel
4) Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsboltang (of een gewone lepel) mooi bollen van het mengsel
5) Plaats ze 15 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden)
Voedingswaarde per eenpersoonsportie:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (100g)
|
191 kcal
|
9,8 g
|
8,4 g
|
4,2 g
|
5,25 g
|
13,5 g
|
9,8 g
|
0,465 g
|
0,12 g
|
Per 100g
|
191 kcal
|
9,8 g
|
8,4 g
|
4,2 g
|
5,25g
|
13,5 g
|
9,8 g
|
0;465 g
|
0,12 g
|
En%
|
100
|
20
|
17
|
4
|
11
|
63
|
46
|
2
|
0,5
|
Bron: http://www.focusonfoodies.nl/suikervrije-kokosbollen/?fbclid=IwAR1B4MkkbypIvR4PSBykZCg25Xz4parq8vziIDKJQRf7CP2rX-6DowGypvQ
Hartig recept 1: Komkommerrolletjes met zalm
(5 stuks)
Ingrédienten:
- Gerookte zalm (80g)
- Amandelen, ongeroosterd (20g)
- Cottage cheese, potje (160g)
- Snuifje dille, droog
- Peper, snuifje
- Zout, snuifje
- ⅘ komkommer, vers (328g)
Bereidingswijze:
1) Snijd de gerookte zalm zo klein mogelijk en hak de amandelen.
2) Roer deze samen met de cottage cheese, dille en een snufje peper en zout in kom door elkaar.
3) Was de komkommer, snijd de uiteindes eraf en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in verticale plakken.
4) Smeer een laagje van het zalmmengsel over iedere plak kommer en rol ze op.
5) Zet vast op een prikkertje en serveer.
Voedingswaarde per eenpersoonsportie:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (148g)
|
115 kcal
|
2,5g
|
1,8 g
|
1,4 g
|
11,5 g
|
6,3 g
|
1,7 g
|
2,25 g
|
1,3 g
|
Per 100g
|
78 kcal
|
1,7 g
|
1,2 g
|
0,9 g
|
7,8 g
|
4,3 g
|
1,1 g
|
1,5 g
|
0,9 g
|
En%
|
100
|
9
|
6
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|