Menu 1: Stokjesbrood
Spaanse omelet
portie: 1 persoon
Ingrediënten
1/6 vastkokende aardappel, rauw (8 g) 1 g platte peterselie, vers 5 g ui, vers 1/3 teentje knoflook (2 g) 1/3 middelgroot ei (17 g) 1/3 el olijfolie (3 ml) 1
sneetje La Champainstokbrood ( 10 g)
Bereidingswijze
·
Verwarm de oven voor op 200° C.
·
Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1/2 cm
(brunoise). Kook 10 min. in water met zout. Gief af.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Snipper de ui en pers het knoflookteentje.
- Klop het ei los.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak de ui en knoflook 6 min.
- Bak de aardappel 2
min. mee
- Voeg de peterselie, eieren, peper en zout toe en dek af. Bak 6 min. op
laag vuur. Keer om en bak nog
5 min. Laat afkoelen.
- Snijd 12 schuine sneetjes brood. Bestrijk met de rest van de olie, rooster
ca. 8 min. Keer halverwege. Wrijf het brood in met de rest van knoflook.
- Snijd de omelet in 12 punten. Steek op het brood vast met een prikker
en serveer op een bord.
Voedingswaarde per portie
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (46 g)
|
85
kcal
|
6,4
g
|
0,4
g
|
3,2
g
|
5,0
g
|
1,1
g
|
3,2
g
|
0,6
g
|
Per 100g
|
185
kcal
|
13,9
g
|
0,9
g
|
6,9
g
|
10,9
g
|
2,4
g
|
6,9
g
|
1,3
g
|
En%
|
100
|
30
|
1
|
15
|
53
|
11,5
|
34
|
6,5
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet
Auteurs: Simon, Glenn, Diaz
|