Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokjesbrood Spaanse omelet

    Menu 1:  Stokjesbrood Spaanse omelet

    portie: 1 persoon

     

     Ingrediënten

    1/6 vastkokende aardappel, rauw (8 g) 
    1 g platte peterselie, vers 
    5 g ui, vers 
    1/3 teentje knoflook (2 g) 
    1/3 middelgroot ei (17 g) 
    1/3 el olijfolie (3 ml) 
    1 sneetje La Champainstokbrood ( 10 g)


    Bereidingswijze

    ·         Verwarm de oven voor op 200° C.

    ·         Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Kook 10 min. in water met zout. Gief af.

    • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
    • Snipper de ui en pers het knoflookteentje.
    • Klop het ei los.
    • Verhit de olie in een koekenpan.
    • Bak de ui en knoflook 6 min.
    • Bak de aardappel 2 min. mee
    • Voeg de peterselie, eieren, peper en zout toe en dek af. Bak 6 min. op laag vuur. Keer om en bak nog 5 min. Laat afkoelen.
    • Snijd 12 schuine sneetjes brood. Bestrijk met de rest van de olie, rooster ca. 8 min. Keer halverwege. Wrijf het brood in met de rest van knoflook.
    • Snijd de omelet in 12 punten. Steek op het brood vast met een prikker en serveer op een bord.

      
    Voedingswaarde per portie


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (46 g)

    85 kcal

    6,4 g

    0,4 g

    3,2 g

    5,0 g

    1,1 g

    3,2 g

    0,6 g

    Per 100g

    185 kcal

    13,9 g

    0,9 g

    6,9 g

    10,9 g

    2,4 g

    6,9 g

    1,3 g

    En%

    100

    30

    1

    15

    53

    11,5

    34

    6,5

     Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet

    Auteurs: Simon, Glenn, Diaz





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs