4. Bloemkoolpizza met passata en aubergine
1 persoon (1 portie van 100 g) - 1,5 KhRW (pizzabodem)
¼ bodem met bloemkool (45g) = 18,3g kh (de Kh uit de bloemkool zijn beperkt)
Ingrediënten
25 g aubergine, vers
¼ van een pizzabodem met bloemkool (45 g) (Magioni - AH)
20 g passata van tomaat, blik of glas
10 g mozzarella
Snuifje peper en zout
Enkele blaadjes basilicum
Oregano, droog
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de aubergine in dunne schijfjes.
Bestrijk de bloemkoolbodem met een laagje passata.
Leg de aubergine en daarna de mozzarella op de pizza.
Kruid met peper en zout.
Bak de pizza 10-12 minuten in de voorverwarmde oven .
Werk af met enkele blaadjes basilicum en wat gedroogde oregano.
Bron
Eigen recept
Annelies&Lynn, 3 VDK HAO
|