3. Tortilla
1 persoon (1 portie van 112 g) - iets meer dan 0,5 KhRW (afkomstig uit de aardappel)
Ingrediënten
3/4 vastkokende aardappel (40g) (19g kh per 100g, dus 7,6 g kh), ongekookt
15 g ui
2 g knoflook
4 ml olijflolie
1 middelgroot ei (50g)
Snuifje peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar.
Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
Splits het ei boven 2 kommen.
Klop het eiwit stijf en de eidooier luchtig.
Spatel het eiwit luchtig door de eidooier. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee.
Schenk het geklopte ei erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen.
Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog gedurende 4 min.
Bron
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R642716/tortilla
Annelies&Lynn, 3 VDK HAO
|