1. Gevulde champignon met ricotta en pesto en broodkruim
1 persoon (4 stuks, 173 g) iets minder dan 1KhRW uit het broodkruim
Ingrediënten
4 grote, rauwe champignons (100 g)
Snuifje peper en zout
1 koffielepel groene pesto (10 g kh op 100 g, dus 1 g KH op 10 g), bv. vegan pesto Puro vegan AH
40 g ricotta
10 g broodkruim (beschuit volkoren)
½ koffielepel pijnboompitten (9,4 KH op 100 g, dus 1 g KH op 10 g)
½ koffielepel olijfolie (3 ml)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit.
Snijd de steeltjes fijn.
Bestrooi de binnenzijde van de champignons met peper en zout.
Roer de pesto door de ricotta en meng er ook de fijngesnipperde steeltjes en het broodkruim door.
Schep de romige pesto in de champignons.
Bestrooi met wat pijnboompitten.
Zet de champignons in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet ze 15 minuten in de oven.
Laat ze eventueel op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze op een bord legt.
Bron
https://www.leukerecepten.nl/recepten/gevulde-champignons-met-ricotta/ + eigen aanpassingen
Annelies&Lynn, 3VDK HAO
|