2. Linzen-pompoensoepje met mandarijn
 1
1 persoon (1 portie van 234 g) 2KhRW (afkomstig uit peulvruchten en crackers)
Ingrediënten
15 g ui
2 g knoflook
3 g verse gember
3 ml olijfolie
25 g pompoen (Butternut), vers of diepvries
125 ml groentebouillon, bv. Knorr groentenbouillon vetarm
25 g droge rode linzen (48,3 g kh per 100 g linzen, dus 12 g per 25 g)
15 ml sap van een halve mandarijn (9,5 g kh per 100 g mandarijn, dus 1,5 g per 15 ml)
Snuifje peper en zout
Snuifje currypoeder
Enkele korianderblaadjes
3 volkoren crackers, bv. Bolletje donker of meergranen AH
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Snijd de schil van de gember en rasp de gember.
Stoof de ui, knoflook en gember in de olijfolie.
Schil de pompoen, snijd in brunoise en laat deze meestoven in de pan.
Los intussen en bouillonblokje op in heet water.
Giet de groentebouillon in de pan met de ui, knoflook, gember en pompoen en kook gedurende 20 minuten. Voeg samen met de groentebouillon de linzen toe.
Mix tot een gladde soep.
Pers een mandarijn en voeg het sap toe aan de soep.
Kruid af met peper en zout en een snuif currypoeder.
Optioneel: versier met korianderblaadjes.
Serveer met de volkorencrackers.
Bron
https://koken.vtm.be/recept/wortelsoep-met-mandarijn-sint-jakobsvruchten-van-sandra + eigen aanpassingen
Annelies&Lynn, 3VDK HAO
|