portie: 1 persoon
Ingrediënten
-
37 gram volkorenbloem
-
25 gram magere yoghurt
-
snuifje bakpoeder (1 gram)
-
snuifje zout
-
40 gram kikkererwten, uit blik
-
10 gram tahin/ sesampasta
-
1 eetlepel koolzaadolie (5 gram)
-
¼ teentje knoflook, vers
-
snuifje peper en zout
Bereidingswijze
Meng de bloem met de yoghurt, het
bakpoeder en het zout en kneed tot een soepel, elastisch deeg. Bedek het deeg
met plasticfolie en laat een kwartier rusten. Maak ondertussen de hummus. Spoel
de kikkererwten en laat uitlekken. Doe daarna de kikkererwten met de
sesampasta, de koolzaadolie en de knoflook in een mixer. Mix tot een glad
mengsel. En voeg peper en zout toe naar smaak. Vervolgens kan het deeg
uitgerold worden tot een platte ronde, zoals een pannenkoek. Verhit een pan en
bak de flatbread voor 2 minuten aan elke zijde. Scheur de flatbread in stukken
naar keuze. Serveer ten slotte met de hummus als dip.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie
117 gram
|
294 gram
|
31,7 gram
|
0,6 gram
|
10,9 gram
|
12,4 gram
|
1,64 gram
|
5,45 gram
|
4,47 gram
|
6,3 gram
|
per 100 gram
|
251 gram
|
27,1 gral
|
0,5
gram
|
9,3 gram
|
10,6 gram
|
1,4 gram
|
4,65
gram
|
3,8 gram
|
5,67 gram
|
EN%
|
100%
|
43%
|
1%
|
13%
|
38%
|
5%
|
16%
|
14%
|
4%
|
Bron:
flatbread: https://uitpaulineskeuken.nl/2016/05/easy-flatbread-recept.html
hummus is gebaseerd op https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/83584/kerriehummus
|