portie: 1 persoon
Ingrediënten
-
1 volkoren wrap (40 gram)
-
½ lepel olijfolie (10 ml)
-
snuifje paprikapoeder
-
snuifje zout
-
¼ rode ui, vers (10 gram)
-
1 eetlepel mozzarella, geraspt (15
gram)
-
2 eetlepels arrabiata, versl (30
gram)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Celsius. Snij de wrap in 8 pizzastukken. Meng de olijfolie met het
paprikapoeder en het zout. Smeer de stukken wrap in aan beide kanten met het
kruidenmengsel. Steek de nachos in de oven voor 10 minuten op 180 graden Celsius.
Snipper de rode ui ondertussen fijn. Haal de nachos uit de oven en besprenkel
met mozzarella. Steek ze nog in de oven voor enkele minuten, zodanig dat de
kaas smelt door de restwarmte. Doe de arrabiata in een potje. Haal de nachos
uit de oven en strooi de versnipperde ui erover. Serveer de nachos met de
dipsaus.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie (105 gram)
|
236 kcal
|
23,6 gram
|
1,7
gram
|
7,3 gram
|
11,9 gram
|
3 gram
|
4,5 gram
|
0,46 gram
|
2,2 gram
|
per 100 gram
|
224,8 gram
|
22,5 gram
|
1,6
gram
|
6,9 gram
|
11,3 gram
|
2,8 gram
|
4,3 gram
|
0,43 gram
|
2,1 gram
|
EN%
|
100%
|
40%
|
3 %
|
12%
|
45%
|
11%
|
17%
|
2%
|
2%
|
Bron: eigen creatie.
|