portie: 1 persoon
Ingrediënten
-
75 ml groentebouillon, gemaakt met
⅕ groentebouillonblokje
-
20 gram ongekookte couscous
-
4 mini-paprikas (100 gram), vers,
geel/rood/oranje
-
10 gram pijnboompitten,
ongezouten, ongeroosterd
-
30 gram geitenkaas, vers
-
snuifje currypoeder
-
snuifje peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Celsius. Kook het water en voeg het bouillonblokje toe. Kook vervolgens de
couscous door geleidelijk aan wat bouillon toe te voegen en af en toe goed te
roeren. Was de paprika en snij het bovenste eraf. Haal de pitjes eruit. Bak de
pijnboompitten even aan en snij de geitenkaas in stukken. Meng de couscous met
de geitenkaas en de pijnboompitten. Kruid het mengsel met een snuifje
currypoeder en peper. Vul de paprikas met het mengsel en steek ze voor 20
minuten in de oven op 190 graden Celsius.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie (235 gram)
|
248 kcal
|
21,7 gram
|
0,8
gram
|
8,9 gram
|
13,2 gram
|
4,7 gram
|
3,3
gram
|
3,6
gram
|
3,0 gram
|
per 100 gram
|
105,5 gram
|
9,2
gram
|
2,8 gram
|
3,8 gram
|
5,6 gram
|
2 gram
|
1,4 gram
|
1,5 gram
|
1,3 gram
|
EN%
|
100 %
|
35 %
|
10%
|
14,5%
|
47%
|
17%
|
12%
|
13%
|
2%
|
Bron: gebaseerd op https://southandpepper.com/recepten/mini-paprikas-gevuld-met-couscous-en-geitenkaas/
|