portie: 1 persoon
Ingrediënten
-
1 aardappel (80 gram), vers
-
½ potje magere yoghurt (62,5 gram)
-
15 gram arrabiatasaus, vers
-
kruiden naar eigen smaak (snuifje
gedroogde basilicum, spaghettikruiden en lookpoeder)
-
½
eetlepel olijfolie (5 gram)
-
snuifje zout
Bereidingswijze
Spoel de aardappel en schil ze. Snij ze
vervolgens in frietjes. Spoel ze een tweede maal en laat de frieten uitlekken
op een propere keukenhanddoek. Plaats de frietjes in de airfryer en bak ze voor
op 120 graden voor 10 minuten. Meng ondertussen de yoghurt met de arrabiatasaus.
Breng de dip op smaak met kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld met gedroogde
basilicum, spaghettikruiden en lookpoeder. Haal de frietjes uit de airfryer en
meng ze met de olie, om ze vervolgens nogmaals in de airfryer te bakken voor 22
minuten op 180 graden. Haal de frietjes uit de airfryer en kruid ze met een
snuifje zout. Dresseer met de dip.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie
162 gram
|
131 kcal
|
14,3 gram
|
0,6 gram
|
4,6 gram
|
6
gram
|
1,1
gram
|
3,8 gram
|
0,5
gram
|
1
gram
|
per 100 gram
|
81 kcal
|
8,8 gram
|
0,4
gram
|
2,8 gram
|
3,7 gram
|
0,7 gram
|
2,3 gram
|
0,3 gram
|
0,6 gram
|
EN%
|
100 %
|
44 %
|
1,8 %
|
14 %
|
41 %
|
7,5 %
|
26%
|
3,5%
|
1%
|
Bron: eigen creatie. Voor de airfryer: https://www.philips.be/c-m-ho/philips-chef/recepten/bijgerecht/recept-detail-verse-friet
|