portie: 1 persoon
Ingrediënten
-
50 gram ciabatta, voorgebakken
voor in de oven
-
1 tomaat (150 gram), vers
-
5 blaadjes basilicum, vers
-
½
eetlepel koolzaadolie (5 gram)
-
snuifje zout en peper
-
⅓ teentje knoflook, vers
Bereidingswijze
Bereid de ciabatta volgens de instructies op
de verpakking. Snij de ciabatta in sneden en grill deze tot ze een mooi bruin
kleurtje krijgen. Spoel de tomaat en snij ze doormidden. Haal het sap met de
pitjes eruit en snij de rest in kleine blokjes. Haal ondertussen het brood uit
de oven en laat afkoelen. Hak de basilicum fijn en meng met de blokjes tomaat,
de koolzaadolie en een snuifje zout en peper. Smeer de sneden brood in met
look. Ten slotte leg je de tomatensalsa op het brood.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie
(209 gram)
|
201 kcal
|
29
gram
|
1,8
gram
|
6 gram
|
6
gram
|
0,4
gram
|
3
gram
|
1,4
gram
|
3,1
gram
|
per 100 gram
|
96
kcal
|
13,9 gram
|
0,9
gram
|
2,9 gram
|
2,3 gram
|
0,2 gram
|
1,4
gram
|
0,7
gram
|
1,43 gram
|
EN%
|
100%
|
57 %
|
3 %
|
12%
|
27 %
|
2%
|
13%
|
6 %
|
3%
|
Bron: gebaseerd op https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/19977/bruschetta-met-tomaat-1
|