Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige cupcakes met geitenkaas en paprika

    portie: 1 persoon

    Ingrediënten

    -        ½  rode paprika, vers (70 gram)

    -        ½  gele paprika, vers (70 gram)

    -        ½  ui, vers (30 gram)

    -        ¼ eetlepel olijfolie (5 gram)

    -        1 ei, rauw (50 gram)

    -        10 cl melk, mager

    -        snuifje peper en zout

    -        20 gram geitenkaas

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in brunoise. Kuis de ui om ze daarna fijn te snipperen. Stoof de uisnippers aan in de pan met de olijfolie. Voeg daarna de paprikablokjes toe om ze zacht te maken. Klop daarna het ei los met de melk en kruid met peper en zout. Snijd daarna de geitenkaas in kleine blokjes. Neem de cupcakevormpjes en leg er een cupcakepapiertje in. Doe de gaar gestoofde paprika en ui in de vormpjes samen met de geitenkaas en giet het eimengsel er bovenop. Zet ze gedurende 10 minuten in de oven. Prik even in de cupcakes voor je ze eruit haalt, om te controleren of de cupcakes doorbakken zijn. Laat ze desnoods nog enkele minuten in de oven zitten. De cupcakes kunnen warm of koud gegeten worden.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    EN

    KH

    toegev. suikers

    EW

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    vezels

    per portie

    (255 gram)

    158 kcal

    7,7 gram

    0 gram

    9,8 gram

    9,1 gram

    3,6

    gram

    4,7 gram

    0,6

    gram

    3,7 gram

    per 100 gram

    61 kcal

    3 gram

    0 gram

    3,8 gram

    3,6 gram

    1,4

    gram

    1,8

     gram

    0,6 gram

    1,5 gram

    EN%

    100%

    19%

    0%

    25%

    52%

    20%

    27%

    3%

    4%

    bron : eigen creatie





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs