portie: 1
persoon
Ingrediënten
-
½ rode paprika, vers (70 gram)
-
½ gele paprika, vers (70 gram)
-
½ ui, vers (30 gram)
-
¼
eetlepel olijfolie (5 gram)
-
1 ei,
rauw (50 gram)
-
10 cl
melk, mager
-
snuifje
peper en zout
-
20
gram geitenkaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op
180 graden Celsius. Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snijd in
brunoise. Kuis de ui om ze daarna fijn te snipperen. Stoof de uisnippers aan in
de pan met de olijfolie. Voeg daarna de paprikablokjes toe om ze zacht te
maken. Klop daarna het ei los met de melk en kruid met peper en zout. Snijd daarna
de geitenkaas in kleine blokjes. Neem de cupcakevormpjes en leg er een
cupcakepapiertje in. Doe de gaar gestoofde paprika en ui in de vormpjes samen
met de geitenkaas en giet het eimengsel er bovenop. Zet ze gedurende 10 minuten
in de oven. Prik even in de cupcakes voor je ze eruit haalt, om te controleren
of de cupcakes doorbakken zijn. Laat ze desnoods nog enkele minuten in de oven
zitten. De cupcakes kunnen warm of koud gegeten worden.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie
(255 gram)
|
158 kcal
|
7,7 gram
|
0 gram
|
9,8 gram
|
9,1 gram
|
3,6
gram
|
4,7 gram
|
0,6
gram
|
3,7 gram
|
per 100 gram
|
61 kcal
|
3 gram
|
0 gram
|
3,8 gram
|
3,6 gram
|
1,4
gram
|
1,8
gram
|
0,6 gram
|
1,5 gram
|
EN%
|
100%
|
19%
|
0%
|
25%
|
52%
|
20%
|
27%
|
3%
|
4%
|
bron : eigen creatie
|