portie: 1
persoon
Ingrediënten
-
50
gram aardappel, vers
-
50
gram zoete aardappel, vers
-
¼ ui,
vers (15 gram)
-
¼ ei,
rauw (15 gram)
-
snuifje
peper en zout
-
½
eetlepel olijfolie (5 gram)
Bereidingswijze
Was en schil beide soorten
aardappelen. Rasp eerst de gewone aardappel tot grove slierten boven een
schaal. Snipper daarna de uien grof en doe de helft bij de aardappelslierten.
Klop het ei los. Voeg daarna de helft van het het losgeklopte ei erbij en meng
alles tot een homogeen geheel. Kruid vervolgens naar smaak. Herhaal deze stappen
maar nu met de zoete aardappel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet
een van de aardappelmengsels erin. Druk het met de bolle kant van de lepel plat
en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Doe dit dan vervolgens met de
andere kant. Herhaal dit met de andere aardappelsoort.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie
(135 gram)
|
135 kcal
|
13,4 gram
|
0 gram
|
3,8 gram
|
6,8 gram
|
1,4 gram
|
4,5 gram
|
0,8 gram
|
2,2 gram
|
per 100 gram
|
100 kcal
|
9,9 gram
|
0 gram
|
2,8 gram
|
5 gram
|
1
gram
|
3,3 gram
|
0,6 gram
|
1,6 gram
|
EN%
|
100%
|
40%
|
0%
|
11%
|
45%
|
10%
|
30%
|
5 %
|
3 %
|
Bron: Geraadpleegd op 27 oktober via https://www.budgetkoken.eu/recept/aardappelpannenkoeken/
|