Springrolls met gerookte zalm
1portie : 1 persoon
Ingrediƫnten
-
40 gram wortel, vers
-
40 gram komkommer, vers
-
30 gram veldsla, vers
-
60 gram quinoa, gekookt
-
2 rijstvellen (20 gram)
-
50 gram gerookte zalm
-
15 ml honing mosterd dressing
-
10 ml honing
-
10 ml koolzaadolie
-
5 g mosterd, gewone
-
snuifje peper en zout
-
⅓ banaan, vers (50 gram)
Bereidingswijze
Was de groenten en snij vervolgens de wortel
en de komkommer in reepjes. Kook de quinoa volgens de instructies die op de
verpakking te vinden is. Week de rijstvellen in water en spoel ondertussen de
quinoa. Leg de rijstvellen op een vlak oppervlak om er vervolgens de gerookte zalm
op te plaatsen. Plaats de quinoa op de zalm in de vorm van een streep en leg er
daarna de groentjes op. Vouw vervolgens de rijstvellen op tot een springroll.
Meng de koolzaadolie met de honing en mosterd en breng op smaak met peper en
zout. Doe het vervolgens in een klein potje zodat het kan gebruikt worden als
dipsaus. Snij de banaan in plakjes. En dresseer de boterhamdoos tot een
aantrekkelijke lunchbox.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
EN
|
KH
|
toegev. suikers
|
EW
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
vezels
|
per portie (325 gram)
|
586 kcal
|
69,6 gram
|
1,6 gram
|
22,3 gram
|
22,7 gram
|
2,7 gram
|
11,4 gram
|
7,4 gram
|
7,9 gram
|
per 100 gram
|
180 kcal
|
21,4 gram
|
0,5 gram
|
6,9 gram
|
7,0 gram
|
0,8 gram
|
3,5 gram
|
2,3 gram
|
2,4 gram
|
EN%
|
100
|
47,5
|
1
|
15
|
35
|
4
|
17,5
|
11
|
2,5
|
Bron: eigen creatie.
Emma Tahon & Anouk Kaesen
|