Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas - Ward en Margot

    Ø  Recept 1

    Afbeelding met voedsel, bord, stuk, punt
Automatisch gegenereerde beschrijving

    1.       Titel:  Aardappeltortilla met ui en pastinaak

    2.       Portiegrootte: voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten:

    -          ¼ grote ui (25 g)

    -          ¼ teentje look (3 g)

    -          1 kleine koffielepel olijfolie extra vierge (2 g)

    -          1 aardappel, rauw (100 g)

    -          Pastinaak (50 g)

    -          Snuifje paprikapoeder

    -          Snuifje peper

    -          Snuifje zout

    -          ½ ei (25 g)

     

    4.       Bereidingswijze:

     

    Schil de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel het lookteentje en plet het tot pulp.

    Verhit de (diepe) pan en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de uien en de look aan op een zacht vuur. Laat de stukjes ui glazig worden.

     

    Schil intussen de aardappels en snijd ze in kubusjes (ong. 1x1 cm). Laat de blokjes aardappel meestoven met de ui. Snij de pastinaak in kleine blokjes. Doe ze mee in de pan en laat de groente mee stoven.

     

    Voeg een snuifje paprikapoeder toe, wat peper en wat zout. Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.

     

    Breek het ei in een kom, en klop het los met de garde.

    Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla nu zacht garen. Dat duurt ongeveer 10 minuten. (Let er goed op dat je op een zacht vuur kookt. Zo niet gaat de bodem van de tortilla genadeloos aanbakken.)

     

    Neem een groot plat bord (minstens ter grootte van de braadpan) en leg dit bovenop de pan. Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord, en laat de dikke omelet weer in de pan glijden. Nu kan je de ommezijde nog kort garen.

    Herhaal de truc met het bord nog een keer, en je bent meteen klaar om te serveren.

     

     

    5.       Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    (in kcal)

    Eiw.

    (in g)

    Tot. Vetten

    (in g)

    VV

    (in g)

    EOV

    (in g)

    MOV

    (in g)

    Tot. Kh.

    (in g)

    S.

    (in g)

    Per portie (205 g)

    158

    6,6

    5,3

    1,3

    1,5

    0,6

    7

    (= 0,5 KhRW)

    5,3

    Per 100 g

    77

    3,2

    2,6

    0,7

    0,8

    0,3

    9,5

    2,6

    EN%

     

    13

    23

    6

    7

    3

    38

    10

     

     

     

    6.       Bron:

    -          Meus, J. (sd). Aardappeltortilla met ui en paprika. Opgehaald van Dagelijkse Kost: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/aardappeltorilla-met-ui-en-paprika

    -          Deel eigen creatie

     

     

    Ø  Recept 2

     

    1.       Titel: prei-cake

    2.       Portiegrootte: voor 1 persoon

    3.       Afbeelding met voedsel, bord, binnen, stuk
Automatisch gegenereerde beschrijvingIngrediënten:

    -          ¼ prei, vers (85 g)

    -          1 theelepel lente-ui (10 g)

    -          ½ teentje look (3 g)

    -          1 kleine koffielepel extra vierge olijfolie (2 gram)

    -          Snuifje peper

    -          Snuifje zout

    -          ½ ei (25 g)

    -          20 gram volkoren tarwemeel

    -          ¼ zakje bakpoeder (2,8 g)

    -          10 g geitenkaas

    -          Snuifje verse munt

     

    4.       Bereidingswijze:

     

    Was de prei en de lente-uitjes. Snij de prei in fijne ringen en versnipper de lente-ui. Pel de knoflook en plet deze. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg er de prei, gesnipperde lente-uitjes, de knoflook en peper en zout aan toe. Bak 10 minuten onafgedekt tot het vocht er volledig is verdampt. Laat afkoelen.

    Maak cakebeslag: klop het ei los. Voeg beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder toe en klop ze er goed door. Voeg de geitenkaas, de munt en het prei-mengsel uit de koekenpan eraan toe. Schenk het beslag in een cakevorm en bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak na 10 minuten een lichte inkeping in de lengte van de cake zodat hij gelijkmatig rijst.

     

    5.       Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    (in kcal)

    Eiw.

    (in g)

    Tot. Vetten

    (in g)

    VV

    (in g)

    EOV

    (in g)

    MOV

    (in g)

    Tot. Kh.

    (in g)

    S.

    (in g)

    Per portie

    (158 g)

    169

    7,3

    6,1

    2,0

    1,3




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs