Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea. Juline & Lies
    Pompoenbolletjes

    Ingrediënten

    25 g butternutpompoen, rauw
    ¼ eetlepel olijfolie (2,5 g)
    4 g amandelpasta, ongezoet
    2,5 g honing, lopend
    5 g appel, rauw, ongeschild
    3 g rozijnen, gedroogd
    10 g glutenvrije havermout, merk: Rosies, Gluten free, Bio Havermout
    4 g gemalen pompoenpitten
    1 snuifje kaneel
    1 snuifje gemberpoeder
    1 snuifje bakpoeder, glutenvrij
    1 snuifje natriumbicarbonaat

    Bereidingswijze

    ·       Verwarm de oven voor op 180°C

           Schraap met een lepel de pitjes uit de pompoen en wrijf enkele druppels olijfolie op de aangesneden kant van de pompoen.

    ·        Leg de pompoen op een bakplaat en plaats 50 minuten in de oven.

    ·        Verwarm ondertussen de amandelpasta, de overige olijfolie en de honing in een steelpan op een laag vuur en meng.

    ·        Schep de appel en rozijnen bij het mengsel en zet opzij.

    ·        Maal de havermout tot een grof meel in een blender of met de staafmixer. Klop dit meel los met de gemalen pompoenpitten, de kruiden, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Zet opzij.

    ·        Haal na 50 minuten de pompoen uit de oven en schraap met een lepel het geroosterde vruchtvlees uit de pompoen. Plet het tot een gladde puree.

    ·        Schep de pompoen bij het amandelpasta-mengsel en roer goed om. 

    ·        Vermeng de natte ingrediënten met de droge tot alles goed verdeeld is.

    ·        Laat het deeg 10 minuten bij kamertemperatuur staan.

    ·        Maak 2 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    ·         Laat de pompoenbolletjes nog 10 minuten rusten op de hete plaat.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Suiker (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

     

    Per portie (56 g)

    128

    11,8

    5,0

    2,1

    3,5

    6,8

    1,0

    3,9

    1,8

    Per 100 g

    229

    21,1

    8,9

    3,8

    6,3

    12,1

    1,8

    7,0

    3,2

     

    En%

    100

    37

    15,5

    3

    11

    48

    7

    27,5

    12,5













    Bronnen

    Boek: Elke dag gewoon gezond – Karolien Olaerts (Karola’s kitchen)


    Broccolibrood met hummus

    Aantal porties: 1 (1 persoon)

    Ingrediënten

    Voor het broccolibrood:

    30 g broccoli, rauw
    ½  middelgroot ei, rauw (25 g)
    12,5 g amandelmeel
    1 koffielepel Provençaalse kruiden
    1 snuifje peper
    1 snuifje zout

    Voor de hummus:

    22 g gekookte kikkererwten, uit blik
    5 ml water
    4 g tahin (sesampasta)
    Scheutje citroensap (5 g)
    1 snuifje peper
    1 snuifje zout

    Voor de afwerking:

    10 g rode ui, rauw

    Bereidingswijze

    ·         Verwarm de oven voor op 180°C.

    ·         Snijd de broccoli in roosjes. Doe ze in een blender en mix fijn.

    ·         Voeg het ei, het amandelmeel, de Provençaalse kruiden en peper en zout bij de gemixte broccoli en meng goed.

    ·         Breng het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk met de bolle kant van een eetlepel glad tot een dikte van 1 centimeter.

    ·         Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    ·         Spoel ondertussen de kikkererwten en dep droog.

    ·         Breng alle ingrediënten voor de hummus samen en pureer in een keukenmachine.

    ·         Snij het broccolibrood in kleine stukken.

    ·         Besmeer het brood met de hummus en werk af met fijngesneden rode ui.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Suiker (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs