Pompoenbolletjes
Ingrediënten
25 g butternutpompoen, rauw
¼ eetlepel olijfolie (2,5 g)
4 g amandelpasta, ongezoet
2,5 g honing, lopend
5 g appel, rauw, ongeschild
3 g rozijnen, gedroogd
10 g glutenvrije havermout, merk: Rosies, Gluten free, Bio Havermout
4 g gemalen pompoenpitten
1 snuifje kaneel
1 snuifje gemberpoeder
1 snuifje bakpoeder, glutenvrij
1 snuifje natriumbicarbonaat
Bereidingswijze
· Verwarm
de oven voor op 180°C
Schraap
met een lepel de pitjes uit de pompoen en wrijf enkele druppels olijfolie op de
aangesneden kant van de pompoen.
· Leg
de pompoen op een bakplaat en plaats 50 minuten in de oven.
· Verwarm
ondertussen de amandelpasta, de overige olijfolie en de honing in een steelpan
op een laag vuur en meng.
· Schep
de appel en rozijnen bij het mengsel en zet opzij.
· Maal
de havermout tot een grof meel in een blender of met de staafmixer. Klop dit
meel los met de gemalen pompoenpitten, de kruiden, het bakpoeder en het
natriumbicarbonaat. Zet opzij.
· Haal
na 50 minuten de pompoen uit de oven en schraap met een lepel het geroosterde
vruchtvlees uit de pompoen. Plet het tot een gladde puree.
· Schep
de pompoen bij het amandelpasta-mengsel en roer goed om.
· Vermeng
de natte ingrediënten met de droge tot alles goed verdeeld is.
· Laat
het deeg 10 minuten bij kamertemperatuur staan.
· Maak
2 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de
voorverwarmde oven.
· Laat
de pompoenbolletjes nog 10 minuten rusten op de hete plaat.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suiker (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
|
Per
portie (56 g)
|
128
|
11,8
|
5,0
|
2,1
|
3,5
|
6,8
|
1,0
|
3,9
|
1,8
|
Per 100 g
|
229
|
21,1
|
8,9
|
3,8
|
6,3
|
12,1
|
1,8
|
7,0
|
3,2
|
|
En%
|
100
|
37
|
15,5
|
3
|
11
|
48
|
7
|
27,5
|
12,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bronnen
Boek: Elke dag gewoon gezond Karolien
Olaerts (Karolas kitchen)
Broccolibrood met hummus
Aantal porties: 1 (1 persoon)
Ingrediënten
Voor het broccolibrood:
30 g broccoli, rauw
½ middelgroot ei, rauw (25 g)
12,5 g amandelmeel
1 koffielepel Provençaalse kruiden
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Voor de hummus:
22 g gekookte kikkererwten, uit blik
5 ml water
4 g tahin (sesampasta)
Scheutje citroensap (5 g)
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Voor de afwerking:
10 g rode ui, rauw
Bereidingswijze
·
Verwarm de oven voor op 180°C.
·
Snijd de broccoli in roosjes. Doe ze in een blender
en mix fijn.
·
Voeg het ei, het amandelmeel, de Provençaalse
kruiden en peper en zout bij de gemixte broccoli en meng goed.
·
Breng het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal
en strijk met de bolle kant van een eetlepel glad tot een dikte van 1
centimeter.
·
Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde
oven.
·
Spoel ondertussen de kikkererwten en dep droog.
·
Breng alle ingrediënten voor de hummus samen en pureer
in een keukenmachine.
·
Snij het broccolibrood in kleine stukken.
·
Besmeer het brood met de hummus en werk af met fijngesneden
rode ui.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
(kcal)
|
KH
(g)
|
Suiker
(g)
|
Vezels
(g)
|
Eiw
(g)
|
Vetten
(g)
|
VV
(g)
|
EOV
(g)
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|