Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkoren brood met paprikaspread, kippenham en groenten en fruitrupsen

    VOLKOREN BROOD MET PAPRIKASPREAD, KIPPENWIT EN GROENTEN EN FRUITRUPSEN ALS DESSERT 


    Studenten Michelle Desmet en Laurence Meuleman 


    Ingrediënten

    -              70 g rode paprika, vers

    -              10 g zongedroogde tomaten op olie, bokaal

    -              2 g knoflook, vers

    -              10 g olijfolie

    -              Snuif zout

    -              Snuif peper

    -             108 g, 4 sneden volkorenbrood

    -              35 g kippenwit

    -              40 g komkommer, vers

    -              20 g rucola, vers

    -              60 g wortel, vers

    -              45 g witte druiven, vers

    -              25 g frambozen, vers

    -              14 g cashewnoten, ongezouten

     

    Bereidingswijze

    -              Verwarm de oven voor op 200°C.

    -              Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen en bak de paprika’s 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    -              Laat ze even afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de schil met je handen.

    -              Doe de zongedroogde tomaten, knoflook, olijfolie, peper en zout in een kom.

    -              Pureer alles met de staafmixer tot paprikaspread.

    -              Besmeer 4 sneden volkorenbrood met de paprikaspread en beleg met kippenwit.

    -              Was de komkommer, wortel en rucola, snijd in schijfjes en beleg de boterham.

    -              Snijd de belegde boterhammen in driehoeken en bewaar ze in de brooddoos.

    -              Was de witte druiven en de frambozen.

    -              Steek enkele witte druiven op een brochettestok en eindig met een framboos.

    Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Eiw.

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Chol.

    Suiker

    Vezels

    Vocht

    Per portie (761 g)

    598 kcal

    70 g

    23 g

    22 g

    4 g

    11 g

    3 g

    38 mg

    19 g*

    15 g

    0,3 g

    Per 100 g

    78,6 kcal

    9 g

    3 g

    2,9 g

    0,5 g

    1,4 g

    0,4 g

    5 mg

    2,5 g

    2 g

    0,04 g

    En%

    100




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs