VOLKOREN BROOD MET PAPRIKASPREAD, KIPPENWIT EN GROENTEN EN FRUITRUPSEN ALS DESSERT
Studenten Michelle Desmet en Laurence Meuleman
Ingrediënten
-
70 g rode paprika, vers
-
10 g zongedroogde tomaten op olie, bokaal
-
2 g knoflook, vers
-
10 g olijfolie
-
Snuif zout
-
Snuif peper
- 108 g, 4 sneden volkorenbrood
-
35 g kippenwit
-
40 g komkommer, vers
-
20 g rucola, vers
-
60 g wortel, vers
-
45 g witte druiven, vers
-
25 g frambozen, vers
-
14 g cashewnoten, ongezouten
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verwijder de bovenkant van de paprikas en snijd de paprikas in
repen en bak de paprikas 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Laat ze even afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de schil met
je handen.
-
Doe de zongedroogde tomaten, knoflook, olijfolie, peper en zout in een kom.
-
Pureer alles met de staafmixer tot paprikaspread.
-
Besmeer 4 sneden volkorenbrood met de paprikaspread en beleg met
kippenwit.
-
Was de komkommer, wortel en rucola, snijd in schijfjes en beleg de boterham.
-
Snijd de belegde boterhammen in driehoeken en bewaar ze in de
brooddoos.
-
Was de witte druiven en de frambozen.
-
Steek enkele witte druiven op een brochettestok en eindig met een
framboos.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw.
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Chol.
|
Suiker
|
Vezels
|
Vocht
|
Per portie (761 g)
|
598 kcal
|
70 g
|
23 g
|
22 g
|
4 g
|
11 g
|
3 g
|
38 mg
|
19 g*
|
15 g
|
0,3 g
|
Per 100 g
|
78,6 kcal
|
9 g
|
3 g
|
2,9 g
|
0,5 g
|
1,4 g
|
0,4 g
|
5 mg
|
2,5 g
|
2 g
|
0,04 g
|
En%
|
100
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)