Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    17-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermout muffin met appel

    Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet 

    HAVERMOUT MUFFIN MET APPEL

    Portie voor 1 persoon 

    Ingrediënten

    •  12,5 g glutenvrije havermout, Albert Heijn 
    •  12,5 ml amandelmelk, Albert Heijn 
    • 26 g rijpe bananen, vers
    • 14 g ei, vers
    •  1 g bakpoeder, Ogran
    • 0,5 g baking soda
    • 15 g appel, vers

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Weeg de glutenvrije havermout af en doe in de kom.
    • Meet de amandelmelk af en voeg toe aan de havermout.
    • Weeg de banaan af en doe bij het mengsel.
    • Voeg het ei, bakpoeder en baking soda toe aan het mengsel.
    • Mix het mengsel tot een egaal beslag.
    • Schil de appel, snijd in stukjes.
    • Meng de appelstukjes doorheen het beslag.
    • Verdeel het beslag over de muffinvormen.
    • Bak de muffins 30 min goudbruin op 180°C.

    Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid 

    En 

    KH 

    Eiw. 

    Vetten 

    VV 

    EOV 

    MOV 

    Chol. 

    Suiker 

    Vezels 

    Vocht 

    Per portie

    (80 g)  

    101 kcal 

    14,5 g 

    4,0 g  

    2,5 g 

    0,7 g 

    1,1 g 

    0,7 g 

    49 mg 

    6,5 g *

    2,0 g 

    55,0 g 

    Per 100 g 

    126 kcal 

    18,1 g 

    5,0 g 

    3,1 g  

    0,9 g 

    1,4 g  

    0,9 g 

    61 mg 

    8,1 g 

    2,5 g 

    68,8 g 

    En%  

    100 

    57,4

    à 57,5

    15,8

    à 16

    22,3

    à 22,5

    6,2

    à 6

    9,8

    à 10

    6,2

    à 6

    0,4

    à 0,5

    25,7

    à 26

    4

     

    *Slechts 0,5 g toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers. 

    Bron: Gezond snoepen: havermout muffins met bosbessen Geraadpleegd op 18 oktober 2019, http://www.foody.nl/extern/recept/21069 aangepast door Michelle Desmet en Laurence Meuleman







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs