Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet
HAVERMOUT
MUFFIN MET APPEL
Portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 12,5
g glutenvrije havermout, Albert Heijn
- 12,5
ml amandelmelk, Albert Heijn
- 26
g rijpe bananen, vers
- 14
g ei, vers
- 1
g bakpoeder, Ogran
- 0,5
g baking soda
- 15
g appel, vers
Bereidingswijze
- Verwarm
de oven voor op 180°C.
- Weeg
de glutenvrije havermout af en doe in de kom.
- Meet
de amandelmelk af en voeg toe aan de havermout.
- Weeg
de banaan af en doe bij het mengsel.
- Voeg
het ei, bakpoeder en baking soda toe aan het mengsel.
- Mix
het mengsel tot een egaal beslag.
- Schil
de appel, snijd in stukjes.
- Meng
de appelstukjes doorheen het beslag.
- Verdeel
het beslag over de muffinvormen.
- Bak
de muffins 30 min goudbruin op 180°C.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw.
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Chol.
|
Suiker
|
Vezels
|
Vocht
|
Per portie
(80 g)
|
101 kcal
|
14,5 g
|
4,0 g
|
2,5 g
|
0,7 g
|
1,1 g
|
0,7 g
|
49 mg
|
6,5 g *
|
2,0 g
|
55,0 g
|
Per 100 g
|
126 kcal
|
18,1 g
|
5,0 g
|
3,1 g
|
0,9 g
|
1,4 g
|
0,9 g
|
61 mg
|
8,1 g
|
2,5 g
|
68,8 g
|
En%
|
100
|
57,4
à
57,5
|
15,8
à
16
|
22,3
à
22,5
|
6,2
à
6
|
9,8
à
10
|
6,2
à
6
|
0,4
à
0,5
|
25,7
à
26
|
4
|
|
*Slechts 0,5 g
toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers.
Bron: Gezond snoepen: havermout muffins met
bosbessen Geraadpleegd op 18 oktober 2019, http://www.foody.nl/extern/recept/21069 aangepast door Michelle Desmet en
Laurence Meuleman
|