Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    16-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitabroodje met kip,ananas, ijsbergsla + havermoutkoekjes met banaan

    Pitabroodje met kip, ananas, ijsbergsla+ Havermoutkoekjes gevuld met banaan

    Aantal personen: 1

    Ingrediënten:

    1. ·         10 g bak-en braadmargarine
    2. ·         50 g banaan
    3. ·         ¼ ei (12g)
    4. ·         12g havermoutvlokken
    5. ·         10 g bruine suiker
    6. ·         Kipfilet, klein, diepvries (60g)
    7. ·         1 eetlepel Becel light (vloeibaar) (12g)
    8. ·         Snuifje kruiden naar keuze
    9. ·         Pitabroodje, vers gebakken groot (70g)
    10. ·         1 plakje ananas, blik (40g)
    11. ·         2 snoeptomaatjes, vers (20g)
    12. ·         1 blaadje rauw sla, vers (15g)
    13. ·         1 eetlepel yoghurt, mager natuur ongesuikerde yoghurt (12g)
    14.  
    15. + 1 flesje water, plat (500 ml) => verspreid doorheen de dag.

    Bereidingswijze

    Eerst beginnen met de bereiding van de koekjes aangezien deze nog 20 minuten in de oven moeten bakken.

    Smelt de margarine en laat even afkoelen. Snijd ondertussen de banaan in fijne stukjes
    Klop het ei los en voeg hierbij de havermout, bruine suiker, margarine en de bananenstukjes.
    Meng dit tot een homogeen mengsel. Leg op een bakplaat een bakpapier. Verdeel de hoopjes deeg in 3 stukken en vorm de koekjes naar keuze. Leg ze op de bakpapier en bak ze 20 minuten op 180°C.
    Laat afkoelen.

    Voorverwarm de oven en snijd de kip in kleine blokjes.
    Giet een eetlepel becel light (vloeibaar) in de pan en bak vervolgens de kip in ongeveer 5 minuten gaar en kruid naar keuze. Bak het pitabroodje vervolgens in de oven gedurende 4 minuten. Snijd ondertussen de ananas en snoeptomaatjes.
    Als de kip en het pitabroodje klaar zijn, vul je het pitabroodje met de kip, ananas, sla, snoeptomaatjes en de magere yoghurt.

    Presenteren: “Krab” pitabroodje of “cookiemonster”
    Zorg dat er 2 stukjes sla uitsteken zodat deze met wat inbeelding de 2 scharen of poten kunnen voorstellen. Snij vervolgens 1 snoeptomaatje door het midden en steek deze bovenop het pitabrood door gebruik van stokjes. Deze stellen de oogjes voor van het krabje. Leg voor het krabbroodje de havermoutkoekjes zodat het lijkt alsof deze door het krabje worden verzameld of opgegeten. Zorg dat de stokjes duidelijk zichtbaar zijn zodat het kind zich hier niet aan verwond. Ter verduidelijking vind u de voorstelling hieronder.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Vezels

    Suikers**

    Per portie (321g)

    544 Kcal

    66,6 g

    22,5 g

    19,6 g

    5,0

    6,5 g

    4,6 g

    5,2 g

    25,4 g

    Per 100g

    169 Kcal

    20,7 g

    7,0 g

    6,1 g

    1,6 g

    2,0 g

    1,4 g

    1,6 g

    7,9

    En%

    100

    49,0

    17,0

    32,0

    4,5

    14,0

    6,0

    2,0

    18,7

    Dekkingspercentage*

    93%, net te weinig

    92%, net te weinig

    103% Goed,

    Goed
    < 35En%

    Goed  < 10En%

    Goed, tussen 10-20 En%

    Goed, tussen 5-10En%

    /

    ( 175%, teveel )

    *50EN%KH, 15EN%Eiw, 35 EN% Vetten gebruikt als norm voor de dekkingspercentage van 581 Kcal
    **Suikers = toegevoegde + natuurlijke suikers. Uit het recept is enkel de bruine suiker toegevoegd en na een kleine berekening kun je vaststellen dat dit voldoet aan de max. norm van 10 EN%. (10 g = 40 kcal
    è 40/544 = 7EN% toegevoegde suikers )

    Bron:  gebaseerd op
    1) https://www.lekkerensimpel.com/pitabroodjes-met-kip-ananas-en-ijsbergsla/

    2) https://dagelijksekost.een.be/gerechten/havermoutkoekjes

    Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs