+ 1 flesje water, plat (500 ml) =>
verspreid doorheen de dag.
Bereidingswijze
Eerst beginnen met de
bereiding van de koekjes aangezien deze nog 20 minuten in de oven moeten
bakken.
Smelt de margarine en laat even afkoelen. Snijd ondertussen de banaan in fijne
stukjes
Klop het ei los en voeg hierbij de havermout, bruine suiker, margarine en de bananenstukjes.
Meng dit tot een homogeen mengsel. Leg op een bakplaat een bakpapier. Verdeel
de hoopjes deeg in 3 stukken en vorm de koekjes naar keuze. Leg ze op de bakpapier
en bak ze 20 minuten op 180°C.
Laat afkoelen.
Voorverwarm de oven en snijd de kip in kleine blokjes.
Giet een eetlepel becel light (vloeibaar) in de pan en bak vervolgens de kip in
ongeveer 5 minuten gaar en kruid naar keuze. Bak het pitabroodje vervolgens in
de oven gedurende 4 minuten. Snijd ondertussen de ananas en snoeptomaatjes.
Als de kip en het pitabroodje klaar zijn, vul je het pitabroodje met de kip, ananas,
sla, snoeptomaatjes en de magere yoghurt.
Presenteren: Krab pitabroodje of cookiemonster
Zorg dat er 2 stukjes sla uitsteken zodat deze met wat inbeelding de 2 scharen
of poten kunnen voorstellen. Snij vervolgens 1 snoeptomaatje door het midden en
steek deze bovenop het pitabrood door gebruik van stokjes. Deze stellen de
oogjes voor van het krabje. Leg voor het krabbroodje de havermoutkoekjes zodat
het lijkt alsof deze door het krabje worden verzameld of opgegeten. Zorg dat de
stokjes duidelijk zichtbaar zijn zodat het kind zich hier niet aan verwond. Ter
verduidelijking vind u de voorstelling hieronder.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
En
KH
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Vezels
Suikers**
Per portie (321g)
544 Kcal
66,6 g
22,5 g
19,6 g
5,0
6,5 g
4,6 g
5,2 g
25,4 g
Per 100g
169 Kcal
20,7 g
7,0 g
6,1 g
1,6 g
2,0 g
1,4 g
1,6 g
7,9
En%
100
49,0
17,0
32,0
4,5
14,0
6,0
2,0
18,7
Dekkingspercentage*
93%, net te weinig
92%, net te weinig
103% Goed,
Goed
< 35En%
Goed <
10En%
Goed, tussen 10-20 En%
Goed, tussen 5-10En%
/
( 175%, teveel )
*50EN%KH, 15EN%Eiw, 35 EN% Vetten gebruikt
als norm voor de dekkingspercentage van 581 Kcal
**Suikers = toegevoegde + natuurlijke suikers. Uit het recept is enkel de
bruine suiker toegevoegd en na een kleine berekening kun je vaststellen dat dit
voldoet aan de max. norm van 10 EN%. (10 g = 40 kcal è
40/544 = 7EN% toegevoegde suikers )
Bron: gebaseerd op
1) https://www.lekkerensimpel.com/pitabroodjes-met-kip-ananas-en-ijsbergsla/