Maistortilla's met gebakken kip, groenten en appel
High Tea-
Maistortillas met gebakken kip, groenten en appel (hartig gerecht)
1 persoon (2 kleine
tortillas)
Ingrediënten
·
30 g kip, gebakken
·
50 ml lauwwarm water
·
Snufje zout
·
Pan voorgekookt wit
maïsmeel van AH (40 g)
·
40 g wortel
·
35 g komkommer
·
25 g sla
·
1 kl Becel light
vloeibaar (5 ml)
·
Kippenkruiden
·
30 g appel
·
Snufje kaneelpoeder
Bereidingswijze
Haal de kip uit de
diepvries en laat alvast ontdooien.
Kneed het maïsmeel,
het water en zout tot een samenhangend en soepel deeg. Laat het deeg 5 min.
rusten.
Verdeel het deeg in bolletjes per portie en doe de bolletjes een voor
een in de tortillapers of gebruik een bakblik om de bolletjes plat te duwen.
Verhit
2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tortillas op een laag
vuur in 5 min. gaar. Draai de tortillas halverwege om.
Snij de kip in kleine
blokjes en laat het gedurende 5 minuten bakken en
draai ze daarna om.
Kruid de kip aan de gebakken kant (zodat de kruiden niet
verbranden). 5 minuten later draai je de kip om in de andere richting zodat je
daar ook ruitjes krijgt.
Rasp ondertussen de wortel en komkommer en maak de
sla goed schoon door het even onder koel water af te spoelen. Snij de sla in
verschillende stukjes. Snij de appel in fijne stukjes en voeg eventueel een
snufje kaneelpoeder toe op het appelstukje.
Verdeel vervolgens de gebakken kip en de
volgens het recept afgewogen wortels, komkommer, sla en appel over de 2
tortillas zodat elke tortilla ongeveer evenveel bevat.