Dipsaus(tzatziki Delhaize zonder soja)
met overschot vorige gerechten
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
·
100
g komkommer, verse
·
150
g wortelen, vers
·
11
g rijstwafel (= 1,5 rijstwafel)
·
30
g verse roomkaas, mager
·
(Resterende
kikkererwt hummus, uit recept 1 )
·
(Korsten
volkorenbrood, uit recept 5)
Bereidingswijze
- Snijd
de komkommer en wortels in korte dikke repen. Breek de rijstwafel in
middelgrote stukjes.
-
Plaats het kommetje met de hummus en een potje gevuld met verse roomkaas op een
plateau.
-
Leg de resterende ingrediënten in schaaltjes rondom de dipsausjes en serveer.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers
(toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per
portie (291 g)
|
119kcal
|
4,2 g
|
0,6 g
|
0,2 g
|
0,1 g
|
0,2 g
|
21,6g
|
12,5 g
|
6,1 g
|
Per
100g
|
41 kcal
|
1,4 g
|
0,2 g
|
0,1 g
|
0,1 g
|
0,1 g
|
7,4 g
|
4,3 g
|
2,1 g
|
En%
|
100
|
14
|
4,5
|
2
|
1
|
1
|
72,5
|
42
|
12,5
|
Bron
Eigen ingeving.
Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe
|