Aardappelwafeltjes
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
·
80
g geschilde aardappelen
·
20
ml melk, magere
·
½ vers ei (30g)
·
Snuifje
peper, zout, nootmuskaat
·
10
g bloem, patisserie vb Boni (sojavrij)
·
5 g vloeibare boter, AH basic (sojavrij)
Bereidingswijze
- Kook
de aardappelen gaar tot ze zacht genoeg zijn om te pletten, ca 15 minuten.
- Giet het water af en plaats de aardappelen in een mengkom.
- Voeg hierbij een
scheutje melk en het half ei en stamp deze zacht. Kruid deze naar keuze en neem
nadien ongeveer 15 g uit deze bekomen aardappelpuree en leg deze apart voor
recept 6.
- Voeg bij de resterende aardappelpuree vervolgens de rest van de ingrediënten en
meng deze tot je een homogeen mengsel bekomt.
- Zet de wafelijzer op een hoge stand en vet deze in met boter.
- Maak en plaats
een balletje van het mengsel in de wafelijzer en druk dit voorzichtig dicht.
- Bak de wafels van de aardappelpuree een 5-tal minuten tot ze goudbruin en
krokant zijn.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers
(toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per
portie (130g)
|
162 kcal
|
6,4 g
|
6,9 g
|
1,5g
|
3,5g
|
1,7 g
|
18,8g
|
1,8 g
|
1,2 g
|
Per
100g
|
125 kcal
|
4,9 g
|
5,3 g
|
1,1 g
|
2,7 g
|
1,3 g
|
14,5g
|
1,4 g
|
0,9 g
|
En%
|
100
|
16
|
38,5
|
8
|
20
|
10
|
46,5
|
4,5
|
2
|
Bron
Gebaseerd op het gerecht:
https://nsmbl.be/wafels-van-aardappelpuree/
Studenten : Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari
|